#RespectCelorDinLiniaIntai. Sirenele salvărilor au răsunat la unison pentru al doilea ambulanțier mort de COVID-19. Moment de reculegere în toată țara

Au răsunat la unison sirenele ambulanțelor din întreaga țară strigând durerea pentru încă un om care a pierit la datorie. În memoria lui Ioan Irimescu, ambulanțier în Suceava. Toți colegii lui au ținut un moment de reculegere. Cu lacrimi în ochi, s-au întors la muncă să lupte cu inamicul nevăzut care l-a răpus și pe Ioan Irimescu. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.

04 Mai 2020, 20:08 |
Strigătul de durere al ambulanțelor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La ora 10:00, sirenele și sistemele luminoase ale ambulanțelor au funcționat continuu timp de un minut, după ce un alt angajat al sistemului sanitar a murit din cauza infectării cu noul coronavirus.

Ioan Irimescu lucra pe Ambulanță la Suceava, cel mai mare focar de Covid-19 din România, și a fost în prima linie de luptă cu noul coronavirus. Amenințarea nevăzută l-a răpus însă și pe el. Avea 61 de ani. Un om cu experiență în salvarea vieților și apreciat de colegi.

Azi a fost o zi de doliu în toate secțiile publice de ambulanță din țară.

Ioan Irimescu este al doilea coleg pe care îl pierd angajații de la Ambulanță.

În urmă cu o lună, un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, pierea răpus de coronavirus. Și el lucra la serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. Avea să fie prima victimă a epidemiei de coronavirus în rândul personalului medical din România.

În ciuda volumului tot mai mare de muncă și a temerilor, angajații din sistemul medical nu s-au oprit din luptă.

Până acum, peste 1300 de medici, ambulanțieri, asistente sau infirmiere s-au îmbolnăvit de Covid-19 în România. Lupta însă continuă!

Respect celor din linia întâi. Televiziunea Română face o reverenţă pentru toţi cei care, în această perioadă, luptă pentru viaţă. Sunt medici, asistente, infirmiere, ambulanţieri sau farmacisti, cărora li se alătură în bătălia cu noul coronavirus toți cei care ajută sa vindece România. În Telejurnale vă aducem poveștile lor pentru ca împreună să le spunem un simplu MULTUMESC.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #RESPECTCELORDINLINIAINTAI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 7°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 7°C 8°C
CONSTANTA 8°C 5°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 6°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI