#RespectCelorDinLiniaÎntâi. Provocările cadrelor medicale de la Ambulanță în vremea pandemiei

Zi de zi au parte de provocări. Dintre cele mai neașteptate. Dar sunt pregătiți să salveze vieți în cele mai dificile condiţii. În lupta cu noul coronavirus totul este insă altfel: mai dur, mai neaşteptat, uneori greu de înţeles. Aproape 500 de medici, asistente și ambulanțieri de la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș duc această luptă oră de oră de aproape patru luni. Sunt situaţii pe care niciunul dintre ei nu şi-a imaginat vreodată că le va trai. Opt dintre salvatori s-au îmbolnăvit și ei. Când s-au vindecat, au revenit în linia întâi şi continuă să scape lumea de virusul ucigaş.

23 Mai 2020, 20:21 (actualizat 23 Mai 2020, 20:54) |
#RespectCelorDinLiniaÎntâi. Eroii din spatele măștilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Florin Crișan este medic la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș de aproape 20 de ani. A crezut că le-a văzut pe toate până când în județul Timiș au apărut primele cazuri de COVID-19. Brusc, atunci totul s-a schimbat. Regulile de lucru, ritmul, pericolele la care toată lumea era expusă. Meseria de medic pe ambulanţă, pe care o face cu multă pasiune, a fost regândită pentru noile condiţii.

Combinezoane închise. Ermetic, mănuși, măști și viziere- fac parte acum din costumul de supererou pe care îl îmbracă toți cei care lucrează pe ambulanţe, de fiecare dată când au de preluat un pacient afectat de noul coronavirus. Să lucrezi într-un astfel de echipament este insă un test de rezistenţă.

Supereroii sunt şi ei vulnerabiil în faţa virusului. Opt dintre angajații Serviciului Județean de Ambulanță Timiș s-au îmbolnăvit de COVID 19. La jumătatea lunii aprilie, Cristian Stana a primit vestea teribilă că este infectat. Şi Cornel Marcu a ajuns la Spitalul Victor Babeș din Timișoara în luna aprilie. Tot făcea febră şi când a făcut testul pentru COVID a ieşit pozitiv.

În lupta cu temutul virus, procedurile de protecţie şi de lucru au fost învăţate în timp. Cu atenţie, perseverenţă şi uneori cu teamă.

Numărul îmbolnăvirilor cu COVID 19, la nivel național, este în scădere, dar cei de la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș se pregătesc pentru ce e mai rău și au făcut stocuri și pentru finalul anului, când este așteptat un nou val de îmbolnăviri.

Salvatorii din Timiș au fost și vor fi mereu pe baricade, indiferent de condiții și de vremuri.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #RESPECTCELORDINLINIAINTAI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI