#RespectCelorDinLiniaÎntâi. Medicii care luptă în fiecare zi cu coronavirusul sunt de luni întregi separați de familii

Autoizolarea, lipsa interacțiunii sociale și capcana celor patru pereți sunt adevărate pietre de încercare. Pentru unii dintre noi însă, consecințele epidemiei sunt și mai cumplite. Medicii, cei care luptă în fiecare zi cu virusul, sunt de luni întregi aproape complet separați de familii. Pentru a-i proteja pe copii, pe părinți, pe parteneri, cei mai mulți dintre cei care lucrează în spitalele cu cazuri de COVID-19 se autoizolează. Întâlnirile sunt tot mai rare, îmbrățișările și săruturile interzise, iar un răgaz de câteva zile acasă, după ce testele vin negative, sunt minuni care nu țin prea mult.

09 Mai 2020, 20:24 |
#RespectCelorDinLiniaÎntâi. Eroi cu dor în suflet
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cu zâmbetul ascuns în spatele măștii, mărturisește că își iubește meseria, că și-a dorit tot timpul să fie medic infecționist și că și-a asumat riscurile în cunoștință de cauză. Doctorul Ramona Vasile nu era însă total pregătită pentru impactul pe care noul virus l-a avut asupra vieții de familie. Cele două fetițe, Carina și Amalia, de 8 și 13 ani, știu tot ce implică meseria mamei lor. Dar asta nu compensează dorul de mama.

Fiecare perioadă mai lungă pe care reușește să o petreacă în familie este o binecuvântare.

Mamă este și medicul Ana Maria Ditu. Și ea trăiește cu dorul de fetița de numai trei ani, pe care o vede atât de rar în ultima vreme.

Sunt medici care au înfruntat multe greutăți în lupta cu virusurile de multe feluri. Dar chiar și pentru ei, perioada aceasta este deosebit de grea.

Pentru eroii din prima linie, mame, tați, surori, ori frați, autoizolarea are cu un cu totul alt impact. Speră însă că nu este departe ziua în care totul se va termina, iar o tură la serviciu se va termina ca înainte - cu o îmbrățișare a copiilor ce îi așteaptă nerăbdători acasă și, cel mai important: fară niciun risc.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #RESPECTCELORDINLINIAINTAI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI