#RespectCelorDinLiniaIntai | Fizioterapeutul Carolina Rusu a îmbrăcat haina de erou în Marea Britanie

5 mai 2020, 17:38

Așa a început aventura în doi a Carolinei și a lui Călin, junele roșior. În prima duminică după Paști din 2018, la coborârea cetelor în centrul orașului. Alături de alesul ei a decis să înceapă o nouă viață, dincolo de Canalul Mânecii. Tânara fizioterapeută, specializată în reabilitarea sportivă, a lucrat de la terminarea facultății până toamna trecută la un spital din Brașov. Credea ca asta va face și în Marea Britanie.

Carolina a trebuit să învețe ce înseamnă munca într-o secție de terapie intensivă. Cum să citească monitoarele și cum să asiste bolnavii. O muncă pentru care nu venise pregătită sufletește.

Acum lucrează câte 12 ore și jumătate pe schimb. La intrarea în tură, ca tot personalul, se echipează sub supravegherea medicilor care se asigură că halatele, combinezoanele, măștile, mănușile și ochelarii sunt bine puse.

În secția de ATI, fizioterapeuții ajută asistentele să întoarcă pacienții de pe o parte pe alta și fac cu ei terapii de întreținere a mobilității.

De la fizioterapeuții seniori, Carolina a învățat cum să-i ajute pe bolnavii cu forme mai ușoare dar care au probleme cu respirația îngreunată și oboseală.

Cu gândul la un prieten din Brașov, bolnav de Covid-19, Carolina a realiazat un filmuleț cu exerciții de respirație. Pentru el și pentru toți cei care au nevoie de terapii asociate pentru tratarea bolii.

Pentru bolnavi, ca și pentru cadrele medicale fiecare pas spre însănătoșire este un pas spre victorie.

Carolina e norocoasă, spune ea, pentru că lucrează într-un spital unde nu lipesc echipamentele și mijloacele de protecție. Și cea mai fericită este atunci când pacienții se vindecă și pleacă acasă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite