#RespectCelorDinLiniaIntai | Eroi în timpul liber. La Serviciul de Ambulanță București-Ilfov muncesc în prezent peste 200 de voluntari

IT-iști, actori, agenți de vânzări cu normă întreagă, ca să dam doar câteva exemple, devin eroi în timpul liber! Neobosiți, după cele 8 ore de muncă, intră în lupta pentru viață. Sunt voluntari care depun eforturi uriașe pentru a salva vieți cot la cot cu specialiștii din sănătate. Munca lor s-a intensificat în această perioadă iar riscurile sunt imense și pentru ei, dar din dragoste față de semenii lor nu au abandonat lupta.

20 Aprilie 2020, 17:47 (actualizat 21 Aprilie 2020, 14:03) Știrile TVR |
Eroi în timpul liber
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La Serviciul de Ambulanță București-Ilfov muncesc în prezent peste 200 de voluntari. Aici l-am găsit și pe Adrian Manu. Este manager IT într-o multinațională. Își face însă timp să își ajute semenii. De șase ani este alături de angajații serviciului de Ambulanță și, pentru a le fi și mai mult de ajutor, a absolvit și școala de asistenți medicali. În zilele libere dă costumul elegant și laptopul pe echipamentul medical și trusa de prim-ajutor, inclusiv de sărbători. Abia a intrat în tură când a apărut prima solicitare. Un pacient cu probleme respiratorii. Au pornit imediat, însă pe drum au observat un bărbat căzut. S-au oprit fară să stea pe gânduri.

De când au apărut primele cazuri de Covid-19 în Capitală, Adrian Manu nu mai are o clipă de răgaz. Numărul solicitărilor a crescut considerabil și nu o dată a preluat pacienți suspecți de coronavirus.

De câteva luni, Rodica Gheorghe, care este asistent farmacist urmează exemplul lui Adrian Manu. În ciuda pericolelor care o pândesc în această perioadp, Rodica este mai hotărâtă că oricând să își aloce fiecare moment liber pentru a da o mână de ajutor oamenilor aflați în nevoie.

Cei peste 200 de voluntari care lucrează la Ambulanță au trecut mai întâi de un interviu, au făcut un curs de prim-ajutor și au susținut un examen riguros pentru a putea acorda ajutor semenilor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #RESPECTCELORDINLINIAINTAI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI