#PeDatorie. Șoselele din România sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană

5 mai 2021, 07:30

Un filmuleţ care a circulat recent pe internet arată o maşină care merge cu 130-140 de kilometri la oră pe DN1, în miez de noapte, pe contrasens! Adică dincolo de parapeţii de beton care despart sensurile.

Şoferul care a filmat totul spune că şoferiţa a circulat aşa, pe contrasens şi cu viteză mare, vreo 40 de kilometri! Pe toată distanţa, niciun echipaj de poliţie nu a intervenit să o oprească şi doar o minune a făcut să nu se întâmple o tragedie.

Internetul e plin de astfel de întâmplări, care ne aduc la subiectul nostru de astăzi: șoselele din România sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană!

Datele Comisiei Europene arată că mortalitatea rutieră din ţara noastră este de două ori mai ridicată decât media Uniunii. Practic, riscul de a muri când ieşi din casă este de 5 ori mai mare în România decât în Suedia, considerată a fi cea mai sigură ţară. Şi asta în condiţiile în care 2020 a fost un an bun din acest punct de vedere, dacă putem să ne exprimăm aşa, pentru că a avut cea mai scăzută mortalitate rutieră din istoria recentă.

O bună bucată de vreme, cam toată lumea a stat în casă, aşa că şi volumul de trafic a scăzut şi, odată cu el, numărul de victime.

La nivelul Uniunii, specialiştii estimează că 4 mii de vieţi au fost cruţate anul trecut, în comparaţie cu 2019. Şi în tot acest peisaj de relativă calmitate, drumurile noastre au rămas o junglă. România este în continuare cea mai periculoasă ţară.

Cătălin Codescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie, spune că lista motivelor e foarte lungă.

Detalii, în materialul VIDEO

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite