#NOISUNTEMROMANIA Stația de oxigen, locul în care se duce bătălia teribilă pentru viață. O poveste din spitalul Orșova, Mehedinți

1 decembrie 2020, 10:37

„Este un sunet sinistru, pe care l-am auzit nopți în șir, obsesiv, cât timp am fost internat în spital, dar este sunetul care înseamnă viață, în bătălia aceasta teribilă dintre a fi sau a nu fi, în lupta cu COVID-19.

Sunt scene trăite de fiecare pacient aflat în stare gravă într-un spital COVID din România.

Stația de oxigen, locul în care se duce bătălia teribilă pentru viață. La fel este și la Orșova.

Iuliana Trifon Câmpean este doctorița care, alături de o echipă medicală complexă, e implicată în salvarea de vieți, inclusiv viața mea. E o luptă teribilă, ce pare fără sfârșit, cu un virus greu de învins.

Pentru a-și reveni, pacientul are nevoie și de o infuzie cu speranță. O speranță injectată din plin la Orșova, în venele bolnavului, alături de antibiotic, antivirale și de celelalte vitamine care-ți dau forța să mergi mai departe.

Doamna Rodica este una dintre asistentele de fier ale spitalului. 20 de ani de experiență și o stăpânire de sine teribilă îi sunt suficiente să ducă lupta, care recunoaște că nu-i deloc ușoară.

Ana Maria este una dintre cele mai tinere asistente ale echipei medicale de la Orșova. Are 28 de ani și două fetițe care o așteaptă în fiecare zi acasă. Îmi povestește că atunci când iese de la muncă merge pe malul Dunării și privește în gol jumătate de oră. Abia apoi merge la copile, dar la spital, dincolo de branule, perfuzii, ser, injecții și multe, multe altele, e responsabilă și cu zâmbetul pe fețele pacienților.

Doctorița Iuliana Câmpean spune că a contat foarte mult că a găsit la Orșova o echipă sudată. S-a angajat în spital în ianuarie 2020, iar în martie venea pandemia. Câteva luni mai târziu apăreau și primele cazuri grele, iar fără oameni cu experiență ar fi fost un război și mai greu.

Intrat în bătălia COVID-19 doar cu un monitor ATI, spitalul din Orșova are acum 8, iar în câteva zile va fi funcțional și cel de-al nouălea, primit de la Ministerul Sănătății.

Mai multe informații, în materialul VIDEO

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite