#NOISUNTEMROMANIA Ceremonii puține și cu restricții la Alba Iulia, de Ziua Națională a României. DSP Alba va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență încetarea carantinei

30 noiembrie 2020, 09:19

Alba Iulia se află în cea de-a 14-a zi de carantină, deci toate momentele organizate până acum au fost transmise online, a precizat corespondentul TVR Emanuel Jilinschi.

Publicul nu va putea participa mâine la niciun moment oficial – nici la momentul depunerii de coroane, nici la arborarea drapelului național.

În schimb, se va putea participa de la distanță la Te Deum-ul de la ora 12.00 de la Catedrala Reîntregirii Neamului și la ceremonialul militar de la ora 14.00, care va avea loc la Monumentul Unirii.

Locuitorii din Alba Iulia nu se vor putea bucura nici de paradă militară, nici de masa populară, dar nici de spectacolele de muzică populară și ușoară care se țineau de 30 de ani în Cetatea Marii Uniri.

Pe de altă parte, DSP Alba va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență încetarea carantinei în localitățile Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud și Ciugud, ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri.

„La 14 zile după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis intrarea în carantină a localităților Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud și Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localități, în baza datelor obținute pe durata stării de carantină. Aceste date ne indică o îmbunătățire a contextului epidemiologic și un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. (…) Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localități”, a scris directorul instituției, Alexandru Sinea, pe o rețea de socializare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite