#NOISUNTEMROMANIA Au lucrat pentru unele dintre cele mai mari companii din lume. Și-au construit CV-uri greu de egalat, dar într-o zi au decis să se întoarcă în România

1 decembrie 2020, 14:01

Ca în Paradis au trăit, în Dubai, Anamaria și Steve, un englez care a învățat să iubească românește. El a fost vicepreședinte la compania de telecomunicații a Emiratelor Arabe Unite, ea oferea consultanță în probleme de marketing pentru corporații din Golf.

În Dubai au lucrat 2 ani și aici aveau să trăiască și o minune: s-a născut unicul lor fiu, cel pentru care viața familiei urma să se schimbe radical.

Anamaria și Steve au decis să renunțe la petro-dolari și să se implice mai mult în creșterea copilului.

În 2014, s-au întors în București, dar reintegrarea a fost mai dificilă decât s-au așteptat.

Acum, Anamaria are propria firmă de PR, iar Steve e consultant la o instituție bancară internațională. Spun că nu regretă deloc decizia luată de dragul copilului.

Mulți ani printre străini a trăit și Bogdan Lițescu. Din 2006, a lucrat ca programator în Scoția și Elveția. În 2011 s-a mutat în Singapore, unde a început o afacere în IT.

Nevoia de aventură dar și de un nou început l-au dus în celălalt colț al globului, la aproape 9.000 de kilometri distanță de România.

În Singapore a cunoscut faima și succesul. Dar dorul de casă a rămas și l-a îndemnat pe Bogdan ca și în metropola din sud-estul Asiei să angajeze IT-iști români, care lucrau de la distanță. Zborurile în țară au devenit tot mai dese.

Bogdan s-a întors definitiv în București în 2015. Conduce o companie IT cu încasări de două ori mai mari ca în Singapore. Recent, și-a extins afacerea și în SUA, în Silicon Valley, și are clienți în toată lumea. Își dorește să vadă și alți tineri întorși acasă, unde să facă performanță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite