'Noapte albă la #Colectiv'. Tinerii care au pierit în urma tragediei, comemorați. Între ei, colegul nostru, Marius Rușitoru

Oamenii sunt chemaţi cu flori, lumânări şi fotografii, în fața fostului club Colectiv din Capitală, pentru a-și aminti de tinerii care au dispărut în urma tragediei. Este un an și 9 luni de la incendiul care a secerat viețile tinerilor.

30 Iulie 2017, 10:55 (actualizat 30 Iulie 2017, 20:30) Știrile TVR |
Noapte albă la Colectiv
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

'Noapte albă la #Colectiv' începe la ora 20:00 și va dura până la ora 8:00, anunță pe Facebook Colectiv 30 octombrie 2015 și Asociația Colectiv GTG 3010.

Oamenii se vor aduna în Piața Bucur, unde a fost amplasat un monument compus dintr-un soclu de piatră în formă de semisferă şi o sculptură din bronz, sub forma unui înger.

La baza lui au fost gravate numele celor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului: 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitalele din Bucureşti şi din străinătate.

Incendiul s-a produs în noaptea de 30 octombrie 2015, în timp ce, în club, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Focul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului şi s-a extins rapid.

Singurul membru al trupei care a supravieţuit este solistul Andrei Găluţ.

64 de tineri au murit în urma dezastrului. Alţi 186 de tineri au fost răniţi.

Sâmbătă, un tânăr care a supraviețuit tragediei, și-a pus capăt zilelor. Răzvan era în clubul bucureştean împreună cu iubita lui. Tânărul a reuşit să scape, dar s-a întors în localul mistuit de flăcări ca să-şi salveze prietena. Nu a reuşit. Fata pierit în incendiu.

Printre victimele tragediei de la clubul Colectiv se află şi unul dintre colegii noştri. Marius Ruşitoru avea 27 de ani şi era editor de imagine la TVR.

(w620) Marius Rus

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TRAGEDIA DE LA CLUBUL COLECTIV
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI