#metoo. Ies la lumină mărturii ale unor bărbați care au agresat sau au fost agresați

19 octombrie 2017, 20:30

Eram la ziua unui prieten. Am lipit-o de perete şi am sărutat-o cum am ştiut eu mai bine, cu forţa. A rămas înţepenită, a început să plângă. Cretinului de mine i se păruse că dăduse lovitura. Pentru că mi-a zis mie tata la un moment dat că femeii dacă nu îi place, preiei controlul şi îi arăţi cine-i bărbat” – este mesajul postat de un bărbat pe o rețea de socializare.

De partea cealaltă, Mihail Neamţu, fostul lider al Partidului Noua Republică, a făcut publică hărţuirea sexuală la care a fost supus pe vremea când era student la Londra: „Acest aşa-zis preot celibatar s-a întors către mine şi m-a îmbrăţişat împotriva voinţei mele. Apoi mi-a atins gâtul şi mi-a sărutat lobul urechii. Am simţit că o să vărs.

Indiferent de gen, legislația noastră lasă victimele mai mult singure în fața nenorocirii.

Specialiştii cred însă că problema ţine şi de educaţie, dar şi de mentalitate. Din mărturisile de pe Facebook reiese că agresori au fost şefii, colegii de serviciu, profesori, taximetriştii sau necunoscuţii de pe stradă.

Anul trecut, rezultatele unui studiu au scos la iveală că 55% dintre români consideră că există situaţii în care violul poate fi justificat. Cât despre hărţuire sexuală, 10% dintre femei au recunoscut că li s-a întâmplat măcar o dată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite