#metoo. Campanie împotriva hărțuirii sexuale în Franța. Peste 300 de mii de femei și-au mărturisit experiențele

O reală campanie împotriva hărțuirii sexuale s-a declanșat peste tot în lume. Numai în Franța, peste 300 de mii de femei și-au făcut publice experiențele. Ultima declarație a venit de la primarul Parisului, care a mărturisit că a cunoscut hărțuirea de-a lungul vieții. Are detalii corespondentul nostru în capitala franceză, Mihaela Antoche.

24 Octombrie 2017, 08:10 (actualizat 24 Octombrie 2017, 11:07) |

La școală, în viața profesională sau în cea politică, pe stradă sau în lumea artistică, fenomenul hărțurii sexuale capătă proporții îngrijorătoare. În Franța, femeile de diferite vârste și categorii au început să-și povestească experiențele pe rețelele de socializare. Nimeni nu se aștepta la o asemenea avalanșă de confidențe.

Marlene Schiappa - ministru pentru egalitatea de gen: Urgent, trebuie să fim mult mai intransigenţi, în societate, faţă de propunerile sexiste şi actele sexuale bazate pe violenţă. Este o problemă a civilizaţiei noastre şi este o provocare căreia vă rog să îi răspundem împreună.

Brigitte Macron a lăudat curajul femeilor de a vorbi despre acest fenomen și, mai mult, le-a îndemnat să rupă tăcerea. Acest fenomen trebuie să se oprească, a spus soția președintelui francez.

Acum, justiția este chemată să găsescă soluțiile legale pentru oprirea violenței sexuale, a hărțuirii și a atacurilor sau propunerilor cu tentă sexuală.

În acest moment, organizațiile feministe din Franța se solidarizează cu femeile care vorbesc despre hărțuire sau apropouri sexiste și lansează dezbateri pentru diminuarea fenomenului.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 5°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 1°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI