'Mausolee pe bicicletă' - un circuit istoric. Drumul de glorie al Armatei Române din Primul Război Mondial, refăcut de cicliști

Peste 150 de iubitori de ciclism au participat anul acesta la competiţia 'Mausolee pe bicicletă', care a avut loc în judeţul Vrancea. Este cel mai mare număr de participanţi de când a debutat evenimentul, în urmă cu 7 ani. Mişcarea în aer liber şi istoria i-au atras pe ciclişti să refacă drumul de glorie al Armatei Române din Primul Război Mondial.

 

20 Septembrie 2021, 09:18 (actualizat 20 Septembrie 2021, 09:42) Știrile TVR |

Cu ambiție și tenacitate, cicliștii au parcurs traseul până la mausoleul din Mãrãșți pe o vreme tocmai bunã pentru pedalat. La trecerea pe sub arcul de triumf, sportivii au fost însoțiți de muzica fanfarei militare.

Diferența de nivel de pe traseul care are aproape160 de km a fost de o mie de metri. În timp ce pentru unii participanți a fost mai ușor, alții s-au străduit din greu să încheie cursa.

Cel mai vârstnic participant are 69 de ani. Pasionat de ciclism, bărbatul participă la competiție pentru a 4 a oară.

Cel mai mic dintre cicliști are 14 ani. A concurat pentru a doua oară și e mândru că a reușit să termine cursa.

Pe traseul care de aceasta dată a ocolit Soveja, localitate aflată în carantinã, cicliștii au făcut pauze de hidratare. Dupã 11 ore, sportivii au ajuns la final, la mausoleul Mãrãșești.

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 17°C 15°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 14°C 18°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI