#JurnalDinLuptaCuFocul | Situație stabilizată în sudul insulei Evia, după zile infernale. Acțiunile pompierilor români sunt elogiate de presa din Grecia

9 august 2021, 20:19

Paradisul turistic din insula Evia s-a transformat în ultimele zile în scrum. Imaginile surprinse de echipa Ştirilor TVR şi mărturiile oamenilor sunt impresionante.

Dumitra e profesoară de engleză și locuiește în Evia de 16 ani, cu soțul și cei patru copii. Când au izbucnit incendiile, autoritățile locale le-au trimis doar un mesaj de avertizare, să părăsească insula.

După ce și-a pus copiii la adăpost, s-a întors să dea o mână de ajutor celor care se luptă în continuare cu flăcările. Cel mai mult au impresionat-o pompierii români: „Au făcut o treabă excelentă. Sunt foarte organizaţi şi, fără ajutorul lor, focul ar fi fost mult mai rău. I-am văzut de când au venit, şi-au organizat perimetrul, au ridicat drone, au trasat hărţi, strategia lor e perfectă, foarte precisă. Din păcate, în Grecia nu avem aşa ceva. Dacă aveam, ar fi controlat totul mult mai repede.”

După câteva zile infernale, situația în sudul insulei a fost stabilizată. Felul în care acționează românii este elogiat de presa din Grecia, care îi consideră, pur și simplu, de pe alta planetă.

Românii spun că au o colaborare excelentă cu partenerii greci și din celelalte țări europene. Pericolul nu a trecut, iar temperaturile infernale fac misiunile și mai dificile.

Curajul pompierilor i-a motivat și pe mulți voluntari să vină în Evia. Și printre ei, românii sunt în prima linie.

Zeci de kilometri din Insula Evia, altădată un paradis turistic, s-au transformat în ultimele zile în scrum. Sute de persoane au fost evacuate de pe insulă cu feribotul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite