#InspiraPentruRomania | Incendiu lângă sediul firmei care se ocupă cu salubrizarea în Medgidia. Sufocați de miros, localnicii au alertat autoritățile. Investigatorii au descoperit etichete cu proveniența deșeurilor

6 martie 2020, 19:37

În România, zeci de oameni mor anual din cauza aerului otrăvitor care ne sufocă în fiecare zi! Tot la noi, pădurile, cele care ar trebui să ne protejeze, cad sub securea celor pentru care banul e singurul care contează. Albiile râurilor, câmpurile și orașele sau satele devin pe zi ce trece depozite de gunoi. Plasticul înghite fără milă tot ce odată era verde și frumos. Iar noi toți, de la copii la bătrâni, supraviețuim într-o țară care se transformă într-o imensă groapă de gunoi. Și tot noi suntem cei care avem puterea să schimbăm ceva. Știrile TVR au lansat campania „Inspiră pentru România” – un efort prin care ne dorim să facem din mediu o prioritate națională. Așa că vă chemăm alături de noi, să facem România curată! Pentru fiecare dintre noi!

Flăcările au izbucnit la scurt timp după apusul soarelui lângă sediul firmei care se ocupă cu salubrizarea în orașul Medgidia.

Focul a ars mocnit toată noaptea fără să fie văzut de cineva, până când cațiva localnici sufocați de miros au sunat la 112.

Au intervenit pompierii și polițiștii.

Operațiunea de stingere a durat 11 ore.

În urma anchetei a rezultat că deșeurile proveneau de la o stație de sortare de la Costinești, iar investigatorii au descoperit mai multe etichete care atestau proveniența.

În mod normal, deșeurile ar fi trebuit să ajungă la rampa ecologică de gunoi, construită special, dar au fost depozitate provizoriu în curtea firmei de salubrizare, unde cineva le-a dat foc.

Jurnaliștii TVR au încercat să obțina un punct de vedere de la firma de salubrizare, însă reprezentanții acesteia au refuzat să facă declarații.

Cazul a intrat și în atenția poliției.

Arderea deșeurilor a provocat în ultimul timp un șir de scandaluri la noi în țară, mai ales după ce procurorii din Constanța au descoperit în port 18 containere cu gunoaie importate din Marea Britanie.

Anchetatorii au suspiciuni că acestea urmau să fie incinerate în România. Și poluarea masivă din București, de la începutul săptămânii, ar putea avea legătură cu arderi necontrolate din Capitală și din Ilfov.

Și în Capitală, un nor uriaş de fum s-a răspândit în aer vineri, la ora prânzului.

O clădire dezafectată din zona Giulești a luat foc. La parter erau aruncate gunoaie din plastic, anvelope și materiale lemnoase.

Oamenii din zonă au semnalat incendiul prin apel la 112.

Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale cu apă si spumă, iar după două ore focul a fost lichidat.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au verificat calitatea aerului din zonă și au luat probe pe care le vor interpreta în aceste zile.

În zona cuprinsă de flăcări sunt depozitate tone întregi de gunoaie din construcții.

România va redeveni o țară curată prin implicarea ta! Alătură-te campaniei noastre și te asigurăm că îți vom fi parteneri în eforturile tale de a face din mediu o problemă națională. Semnalează-ne problemele pe care le vezi, trimite-ne filmări sau fotografii cu locurile cu probleme și scrie-ne cum putem ajuta proiectul de mediu. Aveți la dispoziție numărul de WhatsApp 0733 508 076 și adresa de e-mail [email protected]

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite