#InspiraPentruRomania | Drumurile și parcările, tomberoane naționale. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere curăță zonele

11 martie 2020, 18:01

Gunoaie cât vezi cu ochii. Așa arăta în urmă cu trei săptămâni Centura de Nord a Capitalei. Inspectorii Gărzii de Mediu Ilfov „se lăudau” atunci cu amenzile date.

Amenzile nu au speriat pe nimeni. Dovada, gunoaiele au rămas pe loc și chiar s-au înmulțit pe câmpuri, la fel ca ciupercile după ploaie. Pe lângă miile de de ambalaje care se găsesc de-a lungul celor 72 de km ai centurii, parcările sunt pline cu moloz, plastice și deșeuri menajere.

Compania Națională care administrează infrastructura rutieră a început să curețe zonele din apropierea drumurilor. Iar camioanele sunt neîncăpătoare pentru cantitățile de gunoaie adunate.

În doar câteva zile, la nivelul întregii țări, au fost strânse peste 550 de tone de deșeuri din zona drumurilor naționale și  a parcărilor.

Angajații companiei colectează doar deșeurile ușoare care se găsesc la maximum 7 metri de marginea șoselei, iar depozitele de deșeuri apărute la întâmplare, la câțiva metri mai încolo, rămân neatinse. Responsabilitatea amendării celor care transformă drumurile publice și parcările în adevărate gropi de gunoi este împărțită între inspectorii CNAIR, cei ai primăriilor și comisarii Gărzii de Mediu. Toți se plâng la unison că din cauza lipsei de personal, nu-i pot pedepsi pe toți cei care aduc grave prejudicii mediului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite