#eusuntromania Vlad Bileţchi, cunoscut în Republica Moldova ca promotor activ al valorilor româneşti

Este cunoscut în Republica Moldova ca promotor activ al valorilor româneşti. Poartă tricolorul în piept şi în suflet, iar de câte ori are ocazia îl şi dăruieşte. Pentru Vlad Bileţchi, România înseamnă acasă, adică valori europene, sprijin, siguranţă şi multe posibilităţi. La cei 24 de ani ai sai, tânărul din Chişinău visează la ziua când Prutul va fi doar un râu şi nu un hotar.

26 Ianuarie 2018, 20:10 (actualizat 26 Ianuarie 2018, 20:14) |
Prutul, doar râu, nu și hotar
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Vlad Bileţchi este bucuros că a reuşit să-şi redobândească cetăţenia română şi să fie român nu doar în suflet, ci şi în acte.

A reuşit să adune zeci de tineri în jurul Asociaţiei ,,Onoare, Demnitate şi Patrie'', de numele căreia se leagă o serie de proiecte de promovare a limbii şi culturii române.

Tânărul din Chișinău și-a însuşit valorile naţionale de la înaintaşi şi nu uită să le mulţumească pentru asta. Eminescu, Vieru, Arghezi, Lari, Păunescu, Doina şi Ion Aldea Teodorovici sunt cei care i-au sădit în suflet speranţa şi adevărul.

Chiar şi cu hotarul de la Prut, tânărul de 23 de ani spune că simte susţinerea României, prin proiectele pe care Bucureștiul reuşeşte să le implementeze în Republica Moldova.

Vlad Bileţchi este mândru că este român şi tot ce îşi doreşte este ca Prutul să fie doar un râu şi nu un hotar.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 18°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 13°C 12°C
CONSTANTA 16°C 13°C
CRAIOVA 19°C 17°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI