#EuSuntRomania Primul comandant de escadrilă de F-16. Cătălin „Miki” Micloș are 20 de ani de aviație militară și 2.000 de ore de zbor

30 noiembrie 2018, 22:06

La puțin peste 40 de ani, Cătălin „Miki” Micloș are deja 20 de ani de aviație militară.

De-a lungul timpului a strâns peste 1.000 de ore de zbor pe MIG 21 și 500 pe F-ul 16. A avut norocul și a adunat până acum câteva premiere legate de avioanele cu care a zburat.

Nu va uita niciodată primul zbor fără instructor cu Mig-ul 21 Lancer.

În urmă cu 16 ani, Mig-ul 21 Lancer cu care zbura a avut probleme serioase și, după ce a evitat un sat și o benzinărie, Miki a trebuit să se catapulteze. Deși a avut câteva probleme la coloană, la doar 6 luni de la accident s-a întors la zbor.

În urmă cu câțiva ani, a făcut parte din grupul de 3 piloți români care au fost cerificați în Portugalia piloți pe F-16.

În urmă cu 2 ani, la antrenamentele pentru parada de 1 Decembrie, Miki a fost capul formației de F16 care a survolat în premieră Arcul de Triumf și Capitala României.

În prezent, piloții escadrilei 53 Warhawks se pregătesc intens pentru că în primăvara anului viitor vor începe misiunile de poliție aeriană cu celebrul avion american.

Piloții de F-16 de la Borcea au fost certificați național și urmează să primească și aprobarea Alianței pentru a putea apăra flancul estic al NATO.

Miki speră ca, în următoarea sută de ani, aviația militară să păstreze direcția pe care merge acum.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite