#EUSUNTROMANIA Povestea tânărului Mihai Parancea, care a avut curajul să se reinventeze în pandemie: din bucătar, curier

1 decembrie 2021, 17:42

Reţetele italiene au fost şi au rămas preferatele lui Mihai. Acum, gătitul este, pentru el, doar un hobby. Chiar dacă nu mai lucrează ca bucătar din primăvara anului trecut, îi place să fie la curent cu tot ce e nou. Aşa că ascultă la radio emisiuni culinare când livrează colete pentru clienţi. Spune că pandemia l-a obligat să îşi schimbe meseria.

Imediat după apariţia crizei sanitare, Mihai s-a angajat la o firmă de curierat. Unul dintre vecinii săi lucra deja în domeniul livrărilor. Aşa a aflat că veniturile sunt mai sigure decât în industria ospitalităţii.

Îşi aminteşte că începutul nu a fost deloc uşor. Spune că teama de a nu greşi a mai fost mai mare decât teama de coronavirus.

Zilnic, e mereu pe drum, de comenzi nu duce lipsă. Cererea pentru serviciile de curierat a crescut, brusc, odată cu volumul tot mai mare de cumpărături online. Asemeni lui Mihai, mulţi români rămaşi fără serviciu sau cu probleme financiare au ales curieratul.

În ultimul an şi jumătate, Mihai a livrat peste 50.000 de colete în judeţul Ilfov. Acum, e un curier cu experienţă, apreciat de clienţi.

De Ziua Naţională, Mihai Parancea recomandă şi altor români care au rămas fără serviciu sau au probleme cu banii să aibă curajul să se reinventeze.

Acum, la 31 de ani, se simte împlinit. Are un venit stabil. Şi e mândru că poate să ajute semenii să cumpere ce au nevoie fără să se deplaseze în locuri aglomerate, cu risc de infectare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite