#eusuntromania Povestea pompierului rănit în explozia de la Mihăilești

A fost mutilat, dar a supraviețuit. Astăzi este dovada vie a celui mai grav accident produs vreodată pe o șosea din România. Este unul dintre eroii de la Mihăilești: pompierul Simi Marian Ilie. Un salvator salvat de providenţă.

08 Decembrie 2017, 22:38 (actualizat 08 Decembrie 2017, 23:02) Știrile TVR |
#eusuntromania Povestea unui pompier rănit la Mihăilești
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Imagini ale pompierului care strigă după ajutor lângă trupurile a doi dintre camarazii săi au făcut înconjurul lumii. Simi Ilie avea doar 19 ani și de o săptămână era soldat în termen la ISU Buzău. În acea zi fatidică de mai, la ora 4,57, s-a dat alarma în unitate. Un camion luase foc pe Drumul European 85, în dreptul localității Mihăilești.

După exact o oră, camionul încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat. Deflagrația a fost înregistrată de stațiile seismice ca un cutremur cu magnitudinea 3,5. În explozie și-au pierdut viața 7 pompieri. Simi Ilie a avut zile, însă a stat prin spitale multe luni și a suferit operații după operații. Acum are o proteză în locul piciorului drept care i-a fost amputat. Și-a reluat munca în cadrul stației de pompieri din Mărunţişu. Lucrează la birou, în cadrul departamentului logistic.

Simi și-ar dori să se reîntoarcă pe teren, să stingă incendii și să salveze vieți. Dar nu mai poate.

Dorința de a fi activ și folositor nu îi dă pace. Așa că în momentele când are colegi plecați la intervenție stă ca pe ghimpi.

Biroul în care lucrează 8 ore pe zi este a două casa pentru Simi. Iar colegii simt asta și îi sunt aproape.

Existența lui Simi Ilie stă sub semnul tragediei din 2004. Acasă, în satul Valea Viei, și-a făcut propriul altar de închinăciune. Celor 7 pompieri martiri le-a ridicat un monument. Aprinde zilnic lumânări în memoria salvatorilor care nu au putut fi salvaţi.

Prietenii îl caută pe Simi pentru că au nevoie de forța lui. Forță pe care și-o ia din lucruri mărunte.

La 33 de ani, Simi Ilie, unul dintre cei 5 pompieri eroi supraviețuitori ai tragediei de la Mihăilești, își trăiește viața cu demnitate. Rănile de pe trup dar și cele din suflet nu îl doboară, ci îl motivează. Să fie corect, curajos și tenace. Să trăiască.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 5°C 6°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI