#eusuntromania Ocolul Pământului pe apă. Sorin Drugan a stabilit recordul pentru cea mai lungă perioadă de navigaţie singur

18 mai 2018, 21:16

Într-o epocă în care tehnologia șterge, pur și simplu, distanțe, elimină obstacole până mai ieri de netrecut și înlocuiește natura cu realitatea virtuală, există oameni care au ales să se întoarcă la lucrurile simple.

Sorin Drugan este singurul navigator român care a traversat Oceanul Atlantic, în solitar, cu o barcă cu pânze.

În 71 de zile, cât a durat traseul, din Gibraltar până în Guadelupa, Sorin a trecut prin multe peripeții, însă cea mai dificilă experiență a fost cea a singurătății.

A parcurs pe velierul său, Aiax, peste 4.000 de mile marine. A învățat să prețuiască oceanul, să-i cunoască semnele și să adune amintiri de neuitat.

Sorin a deschis și o școală de navigație, unde oamenii obișnuiți învață secretele acestui sport. Unul dintre primii lui cursanți este Dorin care, în scurt timp, s-a lăsat pur și simplu absorbit de fascinația mării.

Cei doi spun că a fi navigator înseamnă mult mai mult decât să străbați marea, înseamnă să faci parte dintr-o lume. O lume în care oamenii, deși visează să navigheze în solitar, sunt oricând dispuși să ajute.

Și, în aceeași lume, ar vrea să se încardreze și România următorilor 100 de ani.

Visul căpitanului Sorin Drugan rămâne însă Circumterra, adică înconjurul lumii pe apă, singur și fără escală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite