#eusuntromania Ocolul Pământului pe apă. Sorin Drugan a stabilit recordul pentru cea mai lungă perioadă de navigaţie singur

Ocolul Pământului este un vis. Şi nu îi aparţine doar lui Jules Verne. Este şi al lui Sorin Drugan, cel care a stabilit recordul pentru cea mai lungă perioadă de navigaţie în solitar. A traversat Oceanul Atlantic în 71 de zile. Pentru el a fost un manifest de întoarcere la natură, la valori pe lângă care noi trecem în goană. Pentru România a însemnat însă şi performanţă.

18 Mai 2018, 21:16 (actualizat 19 Mai 2018, 08:59) Știrile TVR |
#eusuntromania Ocolul Pământului pe apă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Într-o epocă în care tehnologia șterge, pur și simplu, distanțe, elimină obstacole până mai ieri de netrecut și înlocuiește natura cu realitatea virtuală, există oameni care au ales să se întoarcă la lucrurile simple.

Sorin Drugan este singurul navigator român care a traversat Oceanul Atlantic, în solitar, cu o barcă cu pânze.

În 71 de zile, cât a durat traseul, din Gibraltar până în Guadelupa, Sorin a trecut prin multe peripeții, însă cea mai dificilă experiență a fost cea a singurătății.

A parcurs pe velierul său, Aiax, peste 4.000 de mile marine. A învățat să prețuiască oceanul, să-i cunoască semnele și să adune amintiri de neuitat.

Sorin a deschis și o școală de navigație, unde oamenii obișnuiți învață secretele acestui sport. Unul dintre primii lui cursanți este Dorin care, în scurt timp, s-a lăsat pur și simplu absorbit de fascinația mării.

Cei doi spun că a fi navigator înseamnă mult mai mult decât să străbați marea, înseamnă să faci parte dintr-o lume. O lume în care oamenii, deși visează să navigheze în solitar, sunt oricând dispuși să ajute.

Și, în aceeași lume, ar vrea să se încardreze și România următorilor 100 de ani.

Visul căpitanului Sorin Drugan rămâne însă Circumterra, adică înconjurul lumii pe apă, singur și fără escală.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI