#eusuntromania Îngerul copiilor năpăstuiţi. Centrul de recuperare "N. Robănescu", visul împlinit al unui medic-OM: Liliana Pădure

Și-a dăruit viaţa copiilor pentru care un simplu pas sau un banal gest sunt, de fapt, o adevărată victorie. Pentru ei a reuşit să facă singurul spital de recuperare din România, cum rar găsești în Europa. Ea însăşi s-a născut cu o suferinţă care a ajutat-o să schimbe inimi. Vorbim despre Liliana Pădure, şefa Centrului de excelenţă "Nicolae Robănescu" din Bucureşti.

10 August 2018, 21:36 (actualizat 10 August 2018, 21:36) Știrile TVR |
#eusuntromania Îngerul copiilor năpăstuiţi, medicul Liliana Pădure
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Din 1980, de când a terminat Medicina, Liliana Pădure luptă pentru recuperarea copiilor năpăstuiţi de boli sau accidente. În ciuda tuturor piedicilor, nu a capitulat niciodată.

Credinţa a întărit-o. Ea însăși a venit pe lume cu o malformaţie cauzată de o viroză pe care mama sa a făcut-o în luna a treia de sarcină. Era un copil dorit de şapte ani. S-a grăbit să vadă lumina la şapte luni. De atunci a suferit multe operaţii.

Problema sa de la mână a ajutat-o să le deschidă ochii altor părinţi. Grija şi răsfăţul în exces nu fac însă bine, spune medicul.

Liliana Pădure luptă şi pentru a-i face pe ceilalți să înţeleagă valoarea unui lucru bine făcut.

Doctoriţa iubeşte spitalul pe care ea însăşi l-a imaginat. A fost umilită public pentru proiectul prezentat la şcoala de management sanitar, în 2000. Însă, cineva şi-a amintit de ideea Lilianei Pădure atunci când România a fost avertizată că nu are o strategie pentru copiii cu handicap fizic.

Spitalul Robănescu a fost singurul din ţară înfiinţat prin lege, în 2007.

Medicul a dovedit că, dacă vrei şi crezi, poţi. A cumpărat cele mai performante echipamente, desprinse parcă din filmele SF. Le-a luat din banii primiţi de la Casa de Asigurări pentru serviciile oferite copiilor.

Copiii, sinceritatea şi fiecare victorie a lor sunt sursa de zâmbete şi de emoţii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI