#eusuntromania În An Centenar, fațada principală a Gării Brașov va purta culorile drapelului României

Gara din Brașov va arăta altfel. În Anul Centenarului faţada principală va purta culorile drapelului României. Orașul de la poalele Tâmpei a fost și este un nod principal de cale ferată care leagă toate provinciile istorice. În 1918, trenul cu care a fost dus la București actul Marii Uniri, de la Alba Iulia, a oprit şi în Brașov.

17 August 2018, 20:55 (actualizat 17 August 2018, 21:05) |
#eusuntromania O gară pentru Centenar
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Actuala gară din Brașov a fost inaugurată în anul 1962,  iar recent a început renovarea acoperişului şi refacerea instalaţiilor de iluminat.

Regionala CFR Braşov vrea însă ca noua faţă a gării să celebreze şi Centenarul Marii Unirii aşa că geamurile vor purta culorile drapelului României iar în interiorul sălii principale au fost amplasate casete cu logo-ul Centenarului.

În plus, un perete al sălii prezintă principalele atractii turistice ale județului Brașov: Piața Sfatului, Poarta Schei și Castelul Bran.

După montarea lampadarelor mari, tip tobă, din Sala Mare urmează să fie înlocuite și lampadarele de pe peroane.

Peste 700 de corpuri de iluminat vor fi înlocuite, pe peroane, în sălile de așteptare și pe tunelul pietonal.

Linia de cale ferată dintre Sighișoara și Brașov este în curs de modernizare, iar când se va ajunge cu lucrările la Brașov se vor moderniza și peroanele, liniile și copertinele din gară. În afară de actuala gară, Brașovul a mai avut 3 gări.

Prima era inaugurată la 1 iunie 1873 și a deservit prima linie ferată transcarpatică ce a unit Transilvania de Țara Românească. Gările Brașovului au fost încărcate de istorie.

Aceeași gară avea să aibă un alt destin după Primului Război Mondial.

Pe 12 decembrie 1918, o delegație formată, printre alții, din episcopul Miron Cristea, Vasile Goldiș, episcopul Iuliu Hossu și Alexandru Vaida Voievod, a dus actul Marii Uniri de la Alba Iulia până la București, pentru a-l prezenta Regelui Ferdinand și guvernului României.

Trenul care transporta delegația a oprit la Brașov.

Şi mulţi dintre delegații veniți din toate provinciile românești, în special din Ardeal, au ajuns cu trenurile la Marea Adunare de la Alba Iulia.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 25°C
IASI 19°C 24°C
CLUJ 18°C 23°C
CONSTANTA 21°C 19°C
CRAIOVA 21°C 26°C
BRASOV 16°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI