#eusuntromania Ghid pe urmele legendelor. Diana Gavrilă a explorat vestigiile ascunse din Munţii Buzăului

Munţii Buzăului ascund vestigii arheologice încă necunoscute publicului şi puţin studiate de specialişti. Multe dintre situri au fost descoperite şi explorate de către o localnică. Din dragoste pentru aceste locuri, Diana Gavrilă şi-a propus să promoveze legendele incredibile din aceste zone. Nu întâmplător, Geoparcul Ţinutul Buzăului urmează să fie inclus în reţeaua UNESCO.

15 Iunie 2018, 22:21 (actualizat 15 Iunie 2018, 22:31) |
#eusuntromania Ghid pe urmele legendelor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În urmă cu 10 ani, Diana Gavrilă a rămas fără serviciu, aşa că s-a înscris la concursul pentru singurul loc de muncă oferit în zona în care locuia: supraveghetor la Muzeul Chihlimbarului din comuna Colţi, judeţul Buzău. Din păcate, nu a reuşit "din prima".

Citind despre Munţii Buzăului a aflat că aceştia ascund zeci de vestigii istorice, foarte puţin cunoscute. A început să cutreiere văile, piscurile şi pădurile. Astfel a explorat zeci de aşezări rupestre. Una dintre cele mai importante este Grota Fundu Peşterii.

După ce a fost respinsă la concurs, Diana Gavrilă a urmat cursurile Facultăţii de Istorie. S-a reînscris în competiţie şi, în cele din urmă, a fost acceptată la Muzeul Chihlimbarului.

A fost cooptată într-un colectiv ştiinţific şi participă cu serii de comunicări la diverse congrese.

Între timp, în zonă au început să sosească turişti. Aşa că a obţinut şi un atestat de ghid, iar acum conduce grupuri în locuri numai de ea ştiute.

Pasiunea şi eforturile Dianei Gavrilă vor avea parte de o recunoaştere indirectă! În acest an, Geoparcul Ținutul Buzăului urmează să fie inclus în rețeaua UNESCO.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 17°C
IASI 14°C 14°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI