#eusuntromania Ghid pe urmele legendelor. Diana Gavrilă a explorat vestigiile ascunse din Munţii Buzăului

15 iunie 2018, 22:21

În urmă cu 10 ani, Diana Gavrilă a rămas fără serviciu, aşa că s-a înscris la concursul pentru singurul loc de muncă oferit în zona în care locuia: supraveghetor la Muzeul Chihlimbarului din comuna Colţi, judeţul Buzău. Din păcate, nu a reuşit „din prima”.

Citind despre Munţii Buzăului a aflat că aceştia ascund zeci de vestigii istorice, foarte puţin cunoscute. A început să cutreiere văile, piscurile şi pădurile. Astfel a explorat zeci de aşezări rupestre. Una dintre cele mai importante este Grota Fundu Peşterii.

După ce a fost respinsă la concurs, Diana Gavrilă a urmat cursurile Facultăţii de Istorie. S-a reînscris în competiţie şi, în cele din urmă, a fost acceptată la Muzeul Chihlimbarului.

A fost cooptată într-un colectiv ştiinţific şi participă cu serii de comunicări la diverse congrese.

Între timp, în zonă au început să sosească turişti. Aşa că a obţinut şi un atestat de ghid, iar acum conduce grupuri în locuri numai de ea ştiute.

Pasiunea şi eforturile Dianei Gavrilă vor avea parte de o recunoaştere indirectă! În acest an, Geoparcul Ținutul Buzăului urmează să fie inclus în rețeaua UNESCO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite