#eusuntromania Doi fotografi români expun cu succes în toată lumea

28 septembrie 2018, 21:05

Dana și Stephane Maitec fac fotografie de când se știu. De la portrete de oameni obișnuiți, la cele ale unor celebrități, artiști sau mari personalități, cei doi au experimentat aproape tot. Acum se folosesc de oglinzi, reflexii și culori pentru a ne introduce în lumea abstractului.

Dana și Stephane sunt un cuplu și în viața personală. Se completează unul pe altul, au idei, talent și creativitate. Experimentează, inovează și îndrăznesc.

Stephane este fiul sculptorului Ovidiu Maitec și al pictoriței Sultana Maitec. A terminat scenografia și are darul de a alege cel mai bun cadru dar și cea mai bună lumină pentru fotografiile sale.

Dana și Stephane Maitec le arată celor mai exigenți critici că arta lor poate aduce fotografia într-o altă dimensiune.

Cei doi artiști expun într-una dintre cele mai celebre galerii pariziene, NAG, patronată de Natacha și Olivier Dassault. De numele familiei Dassault se leagă implicarea în industria aviației, celebrele elicoptere Falcon și avioanele Rafale. Olivier Dassault, renumit om politic francez, este și artist fotograf.

Pe Dana și Ștefan Maitec nu-i unește doar pasiunea pentru artă de galeria condusă de Natacha Dassault. Această are rădăcini românești.

Olivier Dassault, om de afaceri si artist fotograf: «Ce îmi lipseste cel mai mult este timpul. Cu fotografia oprim timpul, suspendăm timpul”.

Ambițiile celor doi artiști români nu se opresc. Ei spun că energia lor creatoare este foarte dinamică și vor continuă să spună povești unice cu ajutorul formelor și culorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite