#eusuntromania. Un grup de tineri îi ajută pe refugiați să se integreze în țara noastră

18 august 2017, 20:17

Eliza Drob este co-fondator al Asociației ActivRANDOM. A terminat Științe Politice și Relații Internaționale în România, apoi a plecat să studieze în străinătate –  în Turcia, la Academia de Poliție,  studii de securitate, și la Budapesta, un master de studii etnice.

De la 18 ani face voluntariat. A lucrat și pentru cantine sociale, dar s-a simțit tot mai atrasă de asociațiile care apărau drepturile emigranților. Și a lucrat pentru refugiați, atât în București, cât și în Budapesta.

(w500) AsociaČia

Eliza este unul dintre nenumărații copii lăsați acasă de părinții care s-au dus să își încerce norocul în Italia. Avea atunci doar 15 ani și a rămas în grija surorii ei, de 17 ani și jumătate. Fetele au transformat situația lor într-o oportunitate.

Împreuna cu colegii ei, co-fondatori ai Asociației ActivRANDOM, și-a găsit rostul acasă, în țara din care părinții ei au fost nevoiți să plece.

(w500) Eliza Drob

Refugiați și apatrizi, cu drame și traume provocate de războiele de care au fugit din țările lor, învață limba română, liniștiți, în apartamentul din centrul Bucureștiului, unde tinerii îi ajută să înceapă o nouă viață.

Eliza este convinsă că religia și cultura bogată a refugiaților poate fi un plus pentru România.

(w500) AsociaČia

Ştirile TVR vor urmări de-a lungul unui an şi jumătate, în campania #eusuntromania, destinele unor tineri care îşi manifestă patriotismul construind pentru România.

Dacă şi dumneavoastră cunoaşteţi tineri care schimbă România sau dacă sunteţi un astfel de tânăr, scrieţi-ne, trimiteţi fotografii şi filmuleţe pe pagina noastră de Facebook, Ştirile TVR, sau pe WhatsApp, la numărul 0733.508.076.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite