EU SUNT ROMÂNIA

#eusuntromania. Un grup de tineri îi ajută pe refugiați să se integreze în țara noastră

S-a născut în Iași, orașul care, în urmă cu o sută de ani, a devenit capitala de refugiu a României, aflată în Marele Război. Un Iași supraaglomerat, în 1917, de românii care s-au adăpostit de nemții care ocupaseră sudul țării. După o sută de ani, Iașul este unul dintre orașele din care românii au plecat cu miile la muncă în străinătate. Eliza Drob este unul dintre nenumarății copii ieșeni lăsați acasă de părinții plecați la muncă în Italia. Situația părinților ei, emigranți într-o țară străină, au inspirat-o pe Eliza să devină antreprenor social. Este convinsă că România are nevoie de forță de muncă, așa că îi ajută pe refugiați să ne învețe limba și să lucreze aici.

18 August 2017, 20:17 (actualizat 18 August 2017, 22:11) |
România Mare - Primul Centenar. Eliza Drob, co-fondator Asociația ActivRANDOM
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Eliza Drob este co-fondator al Asociației ActivRANDOM. A terminat Științe Politice și Relații Internaționale în România, apoi a plecat să studieze în străinătate -  în Turcia, la Academia de Poliție,  studii de securitate, și la Budapesta, un master de studii etnice.

De la 18 ani face voluntariat. A lucrat și pentru cantine sociale, dar s-a simțit tot mai atrasă de asociațiile care apărau drepturile emigranților. Și a lucrat pentru refugiați, atât în București, cât și în Budapesta.

(w500) Asociația

Eliza este unul dintre nenumărații copii lăsați acasă de părinții care s-au dus să își încerce norocul în Italia. Avea atunci doar 15 ani și a rămas în grija surorii ei, de 17 ani și jumătate. Fetele au transformat situația lor într-o oportunitate.

Împreuna cu colegii ei, co-fondatori ai Asociației ActivRANDOM, și-a găsit rostul acasă, în țara din care părinții ei au fost nevoiți să plece.

(w500) Eliza Drob

Refugiați și apatrizi, cu drame și traume provocate de războiele de care au fugit din țările lor, învață limba română, liniștiți, în apartamentul din centrul Bucureștiului, unde tinerii îi ajută să înceapă o nouă viață.

Eliza este convinsă că religia și cultura bogată a refugiaților poate fi un plus pentru România.

(w500) Asociația

Ştirile TVR vor urmări de-a lungul unui an şi jumătate, în campania #eusuntromania, destinele unor tineri care îşi manifestă patriotismul construind pentru România.

Dacă şi dumneavoastră cunoaşteţi tineri care schimbă România sau dacă sunteţi un astfel de tânăr, scrieţi-ne, trimiteţi fotografii şi filmuleţe pe pagina noastră de Facebook, Ştirile TVR, sau pe WhatsApp, la numărul 0733.508.076.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 3°C -1°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 14°C 7°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV 5°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI