#eusuntromânia. Simona Noja, ambasadoare a baletului românesc pe marile scene

13 aprilie 2018, 20:39

Graţie, talent, dăruire și muncă, foarte multă muncă. Acestea au fost, dintotdeauna, atuurile Simonei Noja, balerina aplaudată la scenă deschisă de milioane de oameni din întreaga lume.

Când era mică, visa să devină o gimnastă de succes.

Simona Noja îşi aminteşte şi acum ziua în care şi-a pus pentru prima oară poantele în picioare.

A cunoscut deplina consacrare la Opera de Stat din Viena, acolo unde a ajuns primbalerină. A fost Frumoasa din Pădurea Adormită, le-a adus la viaţă pe Carmen şi Clara din Spărgătorul de Nuci şi a plutit pe acordurile din Lacul Lebedelor, spectacol în care a decis să-şi încheie cariera pe scenă, nu și în arta dansului clasic.

Simona Noja este astăzi în preajma viitoarelor balerine. Printre ele, Ariana, o viitoare stea a dansului clasic. Are 13 ani, a început baletul în urmă cu opt ani şi tot ceea ce îşi doreşte este să-i calce pe urme idolului său.

Simona Noja este director al Academiei Operei de Balet din Viena, dar îşi doreşte să pună şi la Cluj, bazele unei şcoli profesioniste de balet.

La Cluj, artista susţine cursuri alături de personalităţi din lumea coregrafiei internaţionale. La orele de Masterclasses în balet clasic şi jazz, participă elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani.

Cariera a purtat-o prin lumea întregă, dar „acasă” a fost, mereu, România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite