#eusuntromania Ionuț Andrei Nicolae, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică

20 iulie 2018, 17:27

Clujul a fost,  pentru 11 zile, capitala mondială a matematicii, iar Sala Polivalentă –  cea mai mare sală de clasă din lume.

Peste 600 de adolescenți din 108 țări au venit la Olimpiada Internațională de matematică de la Cluj. În această colecție de minți strălucite s-au aflat și 6 români, care la final au contabilizat o medalie de aur, una de argint și două de bronz.

La Olimpiada clujeană, România a câștigat prima sa medalie de aur după trei ani.

Campionul României la Olimpiada minților strălucite este Ionuț Andrei Nicolae, care a obținut 31 de puncte,  dintr-un total de 42.  Ionuț are 17 ani,  şi urma să treacă, la momentul concursului, în clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din București. A fost prima lui olimpiadă de matematică.

Nu speram la medalia de aur, am avut norocul să o câștig de la prima participare, pentru că a existat și o doză de noroc. Cred că mi-am gestionat emoțiile mai bine” – Ionuț Andrei Nicolae.

Ionuț spune că lucrează din greu la matematică de șapte ani, iar rezulatul este o încununare a acestui efort. Nu este însă unica lui pasiune.

Nu cred că se poate face doar matematică. Nu cred că este sănătos. Practic schiul, e sportul meu preferat, de la 2-3 ani, cânt la pian, mă relaxează, m-am apucat și de chitară” – Ionuț Andrei Nicolae.

Olimpiada de Matematică a fost organizată în România în cinstea Centenarului Marii Uniri. De aceea, și medalia de aur câștigată în acest an festiv este specială.

Următorii ani, Ionuț Nicolae nu îi va petrece însă în România. Medalia de aur este aproape sinonimă cu admiterea la o universitate mondială de top. El  speră să studieze în Statele Unite ale Americii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite