#eusuntromania. Campionii vieţii. Doi tineri cu dizabilități au găsit în tenis bucuria de a fi şi de a continua

Sunt oameni care, la un moment dat, cred că au pierdut totul. Singura lor speranță este ca cineva să le ofere o şansă care să devină rațiunea existenței lor. Campania "Eu sunt România" vă prezintă acum astfel de oameni.

10 Noiembrie 2017, 21:25 (actualizat 10 Noiembrie 2017, 22:59) |
#eusunt romania. Campionii vieții
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ionuţ şi Mihai sunt unii dintre cei mai optimişti oameni. Ei au găsit în tenis ceea ce restul semenilor au oricum, dar nu ştiu: bucuria de a fi, de a învinge şi de a continua.

Cel care le-a schimbat viaţa este Alexandru Nedea. Este absolvent de Drept şi Relaţii internaţionale, dar a ales să se dedice ajutorării semenilor săi. A oferit persoanelor cu dizabilităţi şansa de a deveni sportivi... cu acte în regulă! El a creat, în 2016, la CSM Bucureşti, un club de tenis dedicat persoanelor cu dizabilităţi. Curând după aceea a cules şi primele... roade!

Ca orice sportivi, Ionuţ şi Mihai au avut parte de ratări, deznădejde şi momente de cumpănă. Dar, poate tocmai asta i-a determinat să lupte mai mult decât ceilalţi.

Tenisul este unul dintre puţinele sporturi accesibile persoanelor cu dizabilităţi din România. Alex Nedea spune că CSM Bucureşti va cumpăra 10 scaune speciale cu rotile, iar cei care cred că nu au nicio şansă din cauza handicapului sunt aşteptaţi la Centrul Naţional de Tenis ca să afle că există, totuşi, bucurie, pasiune şi speranţă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI