#EuSuntRomania | Românii care au inventat viitorul: Henri Coandă revoluţiona domeniul aviaţiei. Iar Cornel Amariei a creat ochelarii pentru nevăzători

România a scris o pagină din istoria universală prin oameni care au deschis inimi și au pus în mișcare complicată lume a ideilor. Pregătiți-vă să zburați într-o lume magică, cea în care Henri Coandă revoluţiona domeniul aviaţiei, iar astăzi un tânăr de 24 de ani e gata să schimbe viaţa a 40 de milioane de nevăzători. Ei cred în România!

01 Decembrie 2018, 22:14 |
Românii care au inventat viitorul
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Henri Coandă a pus definitiv România pe harta internaţională a cercetării şi inovării. Geniul ştiinţei a trăit mereu cu faţa către viitor. Mintea lui n-a stat în loc o clipă. De numele său se leagă multe invenţii, dar e considerat părintele avionului cu reacţie.

Henri Coandă, inventatorul primului avion cu reacţie: Cred în viitor şi cred foarte mult în tineretul român.

Şi a avut dreptate. Cornel Amariei este inventator, autor şi antreprenor român. Are 24 de ani şi se învârte deja în cercurile selecte de cercetare şi inovare din întreaga lume. 50 de invenţii îi poartă numele.

E unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa, conform revistei Forbes. A câştigat recent competiţia Ten Outstanding Young Persons 2018, pentru contribuţiile sale în domeniul cercetării şi inovării. În trecut, acolo premiaţi au mai fost John F. Kennedy sau Elvis Presley.

E cunoscut în toată lumea şi e doar la un pas de o invenţie care ar putea schimba viaţa a 40 de milioane de oameni. Ochelarii pentru nevăzători. Proiectul Lumen a început accidental.

Cornel Amariei ştia la trei ani să citească, iar la 14 ani primea prima medalie internaţională pentru un mecanism de siguranţă a locuinţelor.

O promisiune le-a făcut şi părinţilor, persoane cu dizabilităţi locomotorii. Nu era încă la grădiniţă când le-a promis că o să-i "repare".

Liceul l-a făcut în România, iar facultăţile, două la număr, Ştiinţa calculatoarelor şi Inginerie electrică, în străinătate. E pasionat de ştiinţă, muzică şi călătorii.

S-a întors în România, deşi nu acesta era planul. Trebuia să fie în Silicon Valley a doua lună după ce a terminat facultatea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #EUSUNTROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 20°C
IASI 17°C 19°C
CLUJ 17°C 17°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 20°C 20°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI