#EuSuntRomania | Regele Mihai și Elisabeta Rizea, dovada că vitejii nu se frâng

Vremurile au fost uneori aspre cu noi toți. Dar am avut printre noi oameni care au refuzat să stea în genunchi. Adevărate pagini de istorie, Regele Mihai și Elisabeta Rizea ne-au arătat că pentru România nu există sacrificiu care nu poate fi făcut. Eroina din Nucșoara și Regele Mihai sunt dovada că vitejii nu se frâng. Iar România le face o reverență.

01 Decembrie 2018, 22:02 |
Curajul de a nu îngenunchea
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Regele Mihai și Elisabeta Rizea au lăsat românilor un testament nescris, cel al demnității și curajului.

La 30 decembrie 1947, comuniștii au impus republica. Au înconjurat Palatul Regal cu tancurile diviziei Tudor Vladimirescu, au arestat gărzile regale și, sub amenințarea că-i vor ucide pe cei 1000 de studenți arestați pentru că au protestat față de comunism, l-au obligat pe Regele României să semneze abdicarea. I-au luat până și cetățenia.

În exil, Majestatea Sa a luptat să atragă atenția Occidentului asupra atrocităților care se petrec în țară.

Între cei care s-au opus regimului comunist a fost și o femeie simplă, Elisabeta Rizea, viteaza din Nucșoara. Deși a fost torturată, nu i-a trădat pe partizanii din Munții Făgăraș.

Regele Mihai și Elisabeta Rizea sunt doi români pe care destinul i-a unit întâmplător când erau copii. Regele a participat la serbările recoltei din Nucșoara și a mâncat porumb cu Elisabeta Rizea.

Exilul a fost închisoarea Regelui Mihai. S-a luptat și cu regimul postdecembrist, care l-a împiedicat de 10 ori să revină în tară.

Întors din exil, la 90 de ani, în discursul istoric din Parlament, le-a atras atenția politicienilor corupți că au o datorie față de viitorul României.

Elisabeta Rizea și Regele Mihai au sperat toată viața ca lumea să își vină în fire.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #EUSUNTROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 19°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 15°C 17°C
CONSTANTA 21°C 19°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 16°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI