#EuSuntRomania | Pelerinaj spre Cetatea Unirii. Mii de oameni au mers de 1 Decembrie la Alba Iulia pe jos, în căruțe sau pe biciclete

1 decembrie 2018, 20:23

În urmă cu 9 zile, un convoi de căruțe gătite de sărbătoare a plecat din Sighetul Marmației spre Alba Iulia. Călătoria lor a început simbolic, exact în ziua în care, în urmă cu 100 de ani, se constituise Consiliul Național Român.

Și din Covasna au plecat 100 de români spre capitala Unirii. Eu refăcut, simbolic, drumul parcurs de strămoşii lor la Marea Adunare Naţională din 1918. Au plecat din localitatea Vâlcele și au străbătut 238 de kilometri în căruțe.

Pe 17 noiembrie, un militar și un jandarm din Galați au pornit în alergare spre Alba Iulia, pe un traseu lung de 500 de kilometri.

O sută de kilometri cât un veac de Unire! Sub acest slogan au pornit spre Alba Iulia o sută de bicicliști clujeni. Au parcurs traseul în șase ore.

Toți s-au reunit pe 1 Decembrie, la Alba Iulia. Li s-au alăturat mii de oameni, care s-au adunat în față gării din Alba Iulia și au pornit în marș către Catedrala Reîntregirii Neamului.

Pe 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia au venit 100.000 de oameni pe jos, cu căruțele sau cu trenurile. Atunci, ca și acum, Unirea răsuna în cântecele tuturor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă