#eusuntromania | În misiune pentru alinarea suferinței. Membrii Serviciului de Ajutor Maltez sunt alături de oamenii nevoiaşi

“Păstrarea credinţei şi ajutorul nevoiaşilor”. Este motto-ul după care se ghidează membrii şi voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez Catolic din întreaga lume. Reprezentanţii din România îndeplinesc de 20 de ani misiuni de ajutor necondiţionat pentru copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi și alţi oameni aflaţi în suferinţă, indiferent de confesiune. În Vinerea Sfântă a credincioşilor romano-catolici, sunt acolo unde e nevoie de ei. Iar în anul Centenarului Unirii, îşi doresc ca românii să fie mai atenţi cu cei din jurul lor.

30 Martie 2018, 21:28 (actualizat 30 Martie 2018, 22:02) Știrile TVR |
#eusuntromania În misiune pentru alinarea suferinței
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cu mâinile îngheţate, această femeie care îşi duce veacul în zona Gării de Nord a Capitalei primeşte ceaiul mult aşteptat.

Când afară este frig şi noi toţi căutăm să ajungem cât mai repede acasă, la căldură, oameni ca Paula Gabor, coordonatoarea voluntarilor de la Serviciul de Ajutor Maltez din Bucureşti, îşi mobilizează colegii. Împreună pregătesc un ceai cald şi pornesc la drum pentru a se întâlni cu cei care nu au un adăpost.

Să ajute și să reaprindă speranța în sufletele celor încercați de soartă reprezintă scopul misiunii Serviciului de Ajutor Maltez.

Paula Gabor este hotărâtă să lupte împotriva indiferenței la suferință și, mai mult, a convins zeci de oameni să i se alăture.

Povestea ei a început în urmă cu 10 ani.

Paula Gabor, coordonatoare a Serviciului de Ajutor Maltez din Bucureşti: “În primul an de facultate mi-am pus o întrebare personală: ‘Paula, ce vrei să faci - să devii şoricel de bibliotecă şi să ai cele mai bune note la facultate, sau vrei să trăieşti în mijlocul oamenilor?’. Am lucrat cu refugiaţii, cu copiii bolnavi internaţi la unul dintre spitalele de copii din Bucureşti, apoi am fost voluntar al organizaţiei la care lucrez în momentul de față, am participat la activităţile de vară în cadrul parohiilor”.

Serviciul de Ajutor Maltez din România are 17 filiale şi sucursale în ţară şi numără peste 1.200 de voluntari.

La Bucureşti, asociaţia derulează programe de after school pentru copii defavorizaţi, de ajutor pentru bătrâni, întâlniri de socializare cu oameni cu dizabilităţi, dar şi cursuri de formare pentru tineri voluntari. Paula îi învață pe viitorii samariteni cum se poate transforma vulnerabilitatea în putere.

Sucursala Serviciului de Ajutor Maltez are o echipă permanentă mică, dar de nădejde. Celor patru tineri li se adaugă voluntarii, mulţi dintre ei instruiți sau chiar ajutaţi la un moment dat de Paula.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI