#eusuntromania | Copilărie pe luciul gheții. Maria, campioană națională la patinaj artistic, visează să ajungă în 10 ani la Olimpiadă

1 iunie 2018, 22:10

Ea e Maria. Are 12 ani. Părinții visau ca ea să ajungă cândva o mare interpretă de operă. Dar Maria a ales ca vocea unei alte Marii celebre, Maria Callas, să o însoțească în exercițiile ei pe gheață.

O dimineaţă obişnuită din viața Mariei – nu e trecut de ora 08.00, iar antrenamentul este deja în plină desfăşurare. Cu zâmbetul pe buze, mica patinatoare ne vorbeşte despre pasiunea pe care a descoperit-o pentru acest sport.

Când eram începătoare şi nu ştiam deloc să patinez, făceam un pas şi cădeam, de fiecare dată (…) Antrenoarea i-a întrebat pe părinţii mei dacă pot veni la performanţă şi eu nu i-am lăsat să zică ‘nu’ și au zis ‘da’„, povestește Maria Giurgiu.

Maria avea să descopere treptat că sportul de performanţă înseamnă foarte multă muncă: Într-un fel, viața mea este doar antrenament și școală„.

Prima competiţie naţională a susținut-o la doar 7 ani, când abia se apucase de patinaj de o lună. Acum însă, urcă pe podiumurile naţionale şi europene.

În fiecare zi, alături de micii sportivi este antrenorul Cornel Gheorghe, unul dintre cei mai titrați patinatori ai României.

Este un sport greu de practicat, spune el, care necesită multe sacrificii.

Cornel Gheorghe, preşedintele Federaţiei Române de Patinaj: E un sport care se apropie un pic sau se îmbină cu arta, având acea latură artistică, nu avem numai partea tehnică şi atunci, pe lângă antrenamentele de aici, copiii mai trebuie să facă şi ore de balet, de coregrafie, de dans„.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă