#EuSuntRomania | Alexandra Steriopol a creat de la zero o lume a materialelor, culorilor şi decoraţiunilor, pentru fetiţe talentate

Avea 5 ani când a pus pentru prima dată mâna pe ac şi aţă şi a ştiut încă de atunci că asta va fi menirea ei. O tânără de 35 de ani din Galaţi a ridicat de la zero o afacere într-o lume a materialelor, culorilor, hainelor şi decoraţiunilor, iar inspiraţia ei o transmite mai departe celor mici. Putea să plece din ţară şi să aibă succes peste graniţă, dar a vrut să rămână acasă, aici, în România.

03 Decembrie 2021, 19:12 |

Alexandra Steriopol se plimbă printre mătăsuri, aţe colorate, foarfece şi tipare. Dă indicaţii prinţeselor venite să înveţe că lumea modei înseamnă muncă şi migală. E viaţa ei, ca un joc pentru copii. A ştiut dintotdeauna că îşi va crea propria lume în atelierul de croitorie. Bunica i-a fost primul îndrumător.

Îşi aminteşte de primele haine pentru păpuşi, prima rochie pentru banchet şi primele creaţii pentru prietene. Liceul şi Universitatea de Artă din Bucureşti i-au desăvârşit munca şi studiile.

Ar fi deschis prima croitorie chiar după terminarea facultăţii, însă nu avea bani. Aşa că s-a întors la Galaţi, unde s-a angajat grafician, la o firmă de publicitate. Acolo a învăţat ce înseamnă o afacere.

Atelierul de croitorie a adus nu doar clienţi şi idei, dar şi multă muncă şi responsabilitate. Afacerea mergea ca pe roate şi astfel a apărut şi căsuţa celor mici - un loc magic în care piticii îşi puteau croi propriile haine, învăţau să coasă şi să viseze la marile podiumuri de modă.

Era noiembrie 2019 când afacerea START UP, cu bani europeni a apărut la Galaţi.

Pandemia aproape a îngenunchiat-o pe Alexandra. A fost nevoită să închidă croitoria şi să renunţe la angajaţi. Însă n-a putut să lase baltă şi atelierul pentru copii. A rămas în picioare şi acum merge mai departe. Fetiţele sunt încântate când văd că din mâinile lor ies adevărate opere de artă.

Alexandra nu e singura. O ajută doamna Iulia care spune că România are nevoie de ucenici, de şcoli de meserii care să-i îndrume pe tineri.

Alexandra e o luptătoare. Are doi copii, o fată şi un băiat, cărora vrea să le transmită pasiunea ei pentru croitorie. Şi mai are un vis. Să îşi deschidă un atelier pentru copii şi în Bucureşti. Nu se gândeşte să plece din ţară. Simte că viitorul ei va fi tot aici, în România.

 

 

 

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI