#Colectiv. Marșul chitarelor, în amintirea victimelor

30 octombrie 2015, ora 22 și 32 de minute. Atunci România începea să numere victimele unei tragedii care a lovit sute de familii, a schimbat configurația politică, dar, din păcate, ceea ce a urmat n-a rezolvat neputințele unui sistem, care a făcut posibilă drama din Colectiv. Câteva mii de oameni au participat la un marș către clubul Colectiv, unde au depus flori și lumânări. Au fost aprinse 65 de făclii, în memoria celor 65 de victime ale tragediei de acum 3 ani.

30 Octombrie 2018, 19:07 (actualizat 31 Octombrie 2018, 00:07) Știrile TVR |
România, după 3 ani de la Colectiv
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Au trecut 3 ani de când 65 de tineri au murit într-un incendiu ce putea fi prevenit. Sistemul medical are aceleași hibe și în continuare sunt cluburi unde doar norocul face ca astfel de tragedii să nu se repete. Pentru supraviețuitori, lupta continuă. fie aici, fie în spitale din străinătate. Seara de la Colectiv le-a împărțit viața în două: înainte și după, iar acum încearcă să mai salveze ceva din visele care n-au apucat să se transforme în scrum. An de an retrăim o dramă, dar nu facem mai nimic pentru a evita ca istoria să se repete. Ne amintim de cei dispăruți, empatizam cu cei rămași și aprindem lumânări in față la Colectiv, locul unde România a fost îngenuncheată.

ORA 19.00 Niciodată să nu uităm ce s-a întâmplat în noaptea de 30 octombrie 2015, în memoria celor 65 de tineri care și-au pierdut viața părinți, prieteni, rude sau persoane care nu i-au cunoscut niciodată au venit în Parcul Unirii, ca să plece într-un marș al chitarelor, pe traseul Piața unirii - Clubul Colectiv, ne-a transmis Diana Dumitrașcu, din Parcul Unirii. S-au adunat câteva sute de persoane, au torțe în mâini, flori și lumânări, se vor opri în fața clubului. La 22.30, în fața clubului Colectiv, va fi un moment de reculegere.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TRAGEDIA DE LA CLUBUL COLECTIV
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI