#BRILLIANT| Minute de zbor pentru ore de viață. Adelina Toncean vrea să cumpere un avion pe care să-l transforme în prima ambulanță aeriană pentru copiii grav bolnavi

#LuamUnAvion sau visul Adelinei Toncean, fondatoarea Asociației Blondie care își propune să cumpere un avion pe care să-l transforme în prima ambulanță aeriană. Aeronava, destinată transportului în străinătate al copiilor care au nevoie de intervenții medicale complicate. Despre acest proiect fabulos, dar și despre viața trăită între zboruri a vorbit cu Loredana Negrilă, gazda interviurilor #BRILLIANT, de la TVR.

20 Martie 2022, 13:35 (actualizat 20 Martie 2022, 13:45) Știrile TVR |

Adelina Toncean avea doar 25 de ani când l-a adoptat pe Cristi, un băiețel de 3 ani abandonat în spital, care suferea de o boală incurabilă. I-a văzut întâmplător poza într-un ziar și a știut că va fi copilul ei. Lucrase o vreme în presă, în domeniul social și ajungeau la ea multe cazuri de copii bolnavi,  dar nu făcuse niciodată voluntariat. Când l-a adoptat pe Cristi, lucra într-o corporație și și-a continuat "viața de corporatistă având un copil".

După ce Cristi nu a mai fost, viața ei s-a schimbat complet: a renunțat la orice altceva pentru voluntariat în preajma copiilor abandonați în spitale. Ulterior, în memoria lui Cristi, Adelina a înființat Blondie, asociația denumită după numele de alint al lui Cristi și care duce mai departe visul baiețelului blond: salvarea copiilor abandonați în spitale care au nevoie de intervenții medicale dificile. Din păcate, multe dintre acestea pot fi făcute doar la clinici și spitale din străinătate.
Poți sprijini activitatea Adelinei donând orice sumă în lei sau euro în conturile:
RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI
RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO
Deschise la ING Bank – sucursala Obregia
Pentru mai multe detalii, accesați:
https://www.asociatia-blondie.ro/doneaza

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI