#BRILLIANT | Medicul Cristina Berteanu: Cancerul nu mai este o sentință. Lupt, cred, visez și supraviețuiesc împreună cu pacienții

#BRILLIANT| O cunoașteți astăzi, la Brilliant, pe Cristina Berteanu. Medicul pentru care generozitatea și puterea sacrificiului sunt un dar sinonim cu o luptă permanentă pentru viața celor din jurul său.

06 August 2022, 15:07 (actualizat 06 August 2022, 15:24) Știrile TVR |

Medic primar ATI și doctor în științe medicale, Cristina Berteanu a dus, în ultimii 10 ani, în calitate de director medical Neolife Center, un centru de Excelență în Diagnosticul și Tratamentul Afecțunilor Oncologice, capacitatea de diagnosticare și nivelul de tratament al diferitelor tipuri de cancer, la un standard similar celui din Occident. Și nu se oprește aici. S-a străduit și a reușit să facă din psiho-oncologie un obiectiv în ceea ce privește terapia personalizată a celor afectați de această maladie.

Colaborarea cu psihologi și cabinete de psihoterapie adaptate grupei de vârstă, stării și condiției pacientului, precum și promovarea terapiei prin artă, toate contribuie decisiv la susținerea emoțională care îi oferă pacientului putere și acceptare să meargă mai departe.

Regizoarea de teatru Chris Simion Mercurian este cea care a inspirat-o în promovarea acestui concept atât de necesar în viața pacientului oncologic.

Despre toate acestea, dar și despre puterea de a dărui necondiționat și mai ales cum reușește, atât de firesc, transpunerea în binefacere a gesturilor simple care devin șanse pentru o nouă viață în cazul multora, aflați din dialogul emoționant pe care Cristina Berteanu l-a avut cu gazda #Brilliant, Loredana Negrilă.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI