Știrile din prima zi de an, înainte de 1989: Reportaje despre copiii născuți în noaptea de Revelion și recorduri de producție din fabrici

Înainte de Revoluție, prima zi a anului era dedicată colectivelor de muncitori entuziasti! Erau prezentate recordurile de producție din fabrici și uzine, semn că economia socialistă "duduia". Nu lipseau nici reportajele despre natalitatea în creștere, o cerință a conducătorilor vremii.

01 Ianuarie 2018, 20:26 (actualizat 01 Ianuarie 2018, 20:27) |
Știri de dinainte de 1989
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Buletinele de știri din prima zi a anului din anii comunismului conțineau invariabil reportaje despre copiii născuți în noaptea de Revelion. Ca să fie în ton cu cerințele partidului și ale liderului, era de preferat ca bebelușul arătat la televizor să fie al unor reprezentanți ai clasei muncitoare.

Reporterii subliniau că mamele au cele mai bune condiții în maternități și că, prin grija statului, serviciile medicale nu erau doar de top, ci și gratuite.

Obligatoriu, o știre era despre economia socialistă. Reporterii filmau în cele mai mari fabrici și uzine și vorbeau despre performanțele diverselor colective și despre muncitorii entuziaști care doborau record după record. Propaganda avea grijă să nu fie domeniu în care angajații să nu fi depășit cu mult planul pentru anul abia încheiat.

Indiferent de tema reportajelor, jurnaliștii vremii subliniau că toate lucrurile bune nu ar fi existat fără Partidul Comunist și, mai ales, fără Nicolae Ceaușescu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI