Știri echilibrate, cu ajutorul EBU. Jurnaliștii TVR beneficiază de expertiza celei mai puternice alianțe a televiziunilor publice

Românii aleg Ştirile TVR pentru că sunt mai echilibrate decât cele ale majorităţii canalelor tv. Confirmarea vine dintr-un studiu de piaţă, realizat la comanda Televiziunii Publice. Un obiectiv tot mai greu de atins într-un peisaj media intoxicat cu ştiri false, pe internet şi la televizor. TVR rămâne însă fidel principiilor jurnalismului responsabil, astfel că reporterii, producătorii şi editorii TVR au parte de expertiza jurnaliştilor EBU. Ne asigurăm astfel că Telejurnalul informează corect şi echilibrat.

25 Septembrie 2017, 23:27 (actualizat 25 Septembrie 2017, 23:38) |
Știri echilibrate cu ajutorul EBU
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Din fluxul zilnic, jurnaliştii TVR aleg cu atenţie ştirile relevante şi verifică fiecare informaţie. Un lucru tot mai greu de făcut sub asediul ştirilor false, răspândite mai ales pe internet. Fergus Bell, care a lucrat cu CNN şi Associated Press, pregăteşte acum echipele de jurnalişti TVR. Continuăm astfel să vă aducem ştiri exacte şi echilibrate.

FERGUS BELL, jurnalist: "Acest curs este gândit să îi pregătească pe jurnalişti în procesul de căutare a ştirilor pe site-urile de socializare și din alte surse, pentru că în zilele noastre vine atât de multă informație prin site-urile web și prin rețelele sociale, încât poate fi cu adevărat dificil să stabilești ce este adevărat".

IOANA DUMITRESCU, jurnalist TVR: "Televiziunea Publică trebuie să fie reperul în informaţia corectă, echidistantă şi cred că asta este ceea ce facem noi aici, încercăm să ne pregătim, să dăm plus valoare pregătirii noaste, astfel încât informaţia să fie cea pe care telespectatorul o caută".

Jurnaliştii TVR şi experţii EBU au experimentat tehnici noi pentru verificarea informaţiilor diseminate pe reţelele de socializare, astfel încât la telespectatori să nu ajungă informaţii false sau incomplete.

DANIEL COMAN, jurnalist TVR: "Sper să îmi dau seama cum pot să discern între ce e e adevărat şi ce nu pentru că întotdeauna e presiunea timpului, întotdeauna vrei să fii primul care dă, dacă se poate, şi singurul care dă şi atunci trebuie să discerni în aşa fel încât să nu răspândeşti fake news".

Programul prin care sunt pregătiţi reporterii, editorii şi producătorii TVR este realizat de EBU, cea mai mare organizaţie a televiziunilor publice din întreaga lume.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI