Șoferul turc aflat la volanul autocarului implicat în accidentul din Bulgaria conducea cu viteză, potrivit anchetatorilor. Și alte autocare ale companiei din România ar fi depășit viteza legală în țara vecină

8 august 2022, 20:24

Șoferul turc este acuzat de neglijenţă cauzatoare de moarte ca urmare a încălcării Codului rutier.

A pierdut controlul volanului și mergea cu viteză, potrivit procurorului. Așa susțin și martorii.

Și alte autocare ale companiei din România ar fi depășit viteza legală pe șoselele din Bulgaria.

În plus, procurorul a vrut să se asigure că șoferul nu va pleca din țara vecină. În schimb, avocatul a susținut în fața judecătorilor că măsura arestului la domiciliu este suficientă.

Pe de altă parte, reprezentanții firmei de transport internațional Murat își apără angajatul. Ei susțin că vinovat ar fi celălalt conducător auto și că, de 30 de ani de când funcționează în România, șoferii lor nu au fost implicați în accidente.

Românii răniţi internaţi în spitalul Floreasca din Capitală sunt în stare stabilă.

VEZI și Rafila: Trei dintre răniții în accidentul din Bulgaria sunt internați la terapie intensivă. Cei cinci pacienți sunt în stare stabilă, sunt cooperanți și conștienți

Trei români și un turc au murit în accidentul produs în noaptea de 5 august, în zona Veliko Tarnovo din Bulgaria. Autocarul a lovit un autoturism care staționa pe marginea drumului și apoi a intrat într-un copac. Românii răniți au fost aduși în țară cu elicoptere SMURD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă