Șoferii de camioane așteaptă 6 ore controlul documentelor la Nădlac II. Coloana se întinde pe 15 kilometri

Şoferii de camioane sunt nevoiţi să aştepte luni dimineaţa cel puţin 6 ore pentru a putea ieşi din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. La Vărşand se aşteaptă 5 ore! În ambele puncte s-au format coloane din cauza unor controale amănunţite efectuate de autorităţile ungare.

04 Noiembrie 2019, 10:30 (actualizat 04 Noiembrie 2019, 10:35) |
Coadă de tiruri la Nădlac / FOTO: Autor: IOAN WEISL Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Şoferi aflaţi în coloană au confirmat pentru Agerpres că pe autostradă, înainte de frontiera cu Ungaria, s-a format un şir de autovehicule de aproximativ 15 kilometri.

"Eu aştept de cinci ore, dar mai am în faţă trei kilometri de TIR-uri. Am auzit că se fac ceva controale amănunţite şi de asta se stă mai mult", a afirmat un şofer din Arad, care merge în Olanda.

Conform aplicaţiei online ce monitorizează timpii de aşteptare la graniţele României, la Nădlac II, pe cele patru artere dedicate traficului greu se așteaptă cel puţin 360 de minute. Aplicaţia menţionează la cauze "număr mare de mijloace de transport marfă prezentate la control" şi faptul că "autorităţile de frontieră maghiare efectuează verificări amănunţite asupra fiecărui mijloc de transport".

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Laura Bondar, a declarat că aglomeraţia s-a format în cursul nopţii, după ridicarea restricţiei aplicate de Ungaria pentru traficul greu.

În fiecare sâmbătă, la ora 23.00, se aplică o restricţie de acces pentru camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, care este valabilă până duminică, la ora 23.00. La ridicarea restricţiei, şoferii care au curse în afara ţării sau care tranzitează România se îndreaptă în număr mare spre graniţă. Astfel, luni dimineaţa sunt cele mai mari probleme.

Timp mare de aşteptare se înregistrează şi la Vărşand, respectiv 5 ore pentru şoferii de camioane care ies din ţară. De asemenea, la Nădlac I (DN7) se aşteaptă 80 de minute.

Tranzitarea punctelor de frontieră din judeţul Arad pe arterele destinate autoturismelor şi autocarelor se desfăşoară în condiţii normale.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de camioane care pleacă din ţară spre Ungaria să urmărească situaţia pe aplicaţia online, pentru a putea alege punctele în care nu sunt timpi de aşteptare.

În judeţul Arad, traficul se desfăşoară normal doar prin punctul Turnu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 16°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 14°C 12°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 20°C 15°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI