Șoferița care a produs un accident în urma căruia au murit două fete a fost reținută. Femeia consumase alcool

1 martie 2021, 13:05

Șoferița a fost audiată și astăzi la Brigada Poliției Rutiere București, unde a spus încă o dată tot ceea ce s-a întâmplat în momentele premergătoare accidentului care s-a soldat cu moartea a doi copii. Audierea a durat în jur de 3 ore și șoferiță de 56 de ani nu și-a schimbat declarațiile date inițial. Vă informam că urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional!

Alcoolemia înregistrată la câteva ore după accident este însă sub nivelul stabilit de lege pentru răspunderea penală. În fata anchetatorilor, șoferița ar fi susținut și că a strănutat de câteva ori, moment în care a pierdut controlul mașinii și s-a speriat. De aceea ar fi apăsat accelerația în loc de frână.

Pentru părinții și rudele fetelor moarte nicio explicație nu are valoare. Oamenii își strigă durerea și cer dreptate.

„Nu are nimeni cu nimeni nimic, că nu mai pot să îmi aducă copilul înapoi, să facă legea dreptate”, spune tatăl uneia dintre fetele moarte în accident.

Locuitorii din zonă susțin că au cerut în repetate rânduri instalarea unor limitatoare de viteză, dat fiind traficul din zonă. Numai că primarul sectorului 2 susține că a identificat o singură cerere de acum câțiva ani.

”Am căutat în sistemul informatic, nu am găsit solicitări pentru această stradă, există o solicitare din 2018 către Poliția Locală și aici începe aventura birocratică românească. Poliția Locală a redirecționat aceste cereri către Administrația Străzilor București, care este în subordinea Primăriei Generale, nu a primăriei de sector, iar Administrația Străzilor a spus că vor fi implenentate când va fi buget”, susține Nicolae Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei.

În schimb cei de la Administrația străzilor susțin că nu au primit nicio solicitare pentru amplasarea de limitatoare de viteză pe strada Fructelor, în baza căreia să ceară în Comisia Tehnică de Circulaţie înfiinţarea acestora.

În paralel este deschisă și o anchetă privind incidentele care au urmat tragediei, când șoferiță și soțul ei au fost bătuți. Unchiul uneia dintre victime susține că reacția a fost declanșată de imaginea cutremurătoare a celor întâmplate în numai câteva secunde.

Șoferița de 56 de ani a fost dusă la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, cu propunerea de a fi arestată preventiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă