Șoferița care a produs un accident în urma căruia au murit două fete, lăsată în libertate. Ea a fost plasată sub control judiciar. Procurorii au făcut recurs

2 martie 2021, 14:30

Decizia a stârnit mânie și stupoare printre anchetatorii care credeau că au întocmit un dosar de neatacat. În același timp, printre rudele și vecinii victimelor, decizia instanței a stârnit mare nemulțumire.

Împietrite de durere, familiile celor două fete ucise în accidentul rutier sunt revoltate că șoferița care a provocat tragedia a fost lăsată în libertate de judecător.

Unii specialiști consideră că acuzațiile formulate de procurorul de caz, ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, nu sunt suficiente pentru o măsură mai dură.

Greșelile făcute de șoferiță au arătat că aceasta era lipsită de experiență, spune Sorin Ene, specialist în conducere defensivă. Iar în astfel de cazuri, consumul de alcool are efecte dramatice.

“În momentul în care te sui la volan sub influenta băuturilor, cu atât mai mult în cazul doamnei, conducător fară experiență, reflexul, atenția distributivă, tot ceea ce înseamnă corelarea și sincronizarea cu mediul înconjurător sunt reduse aproape de zero”, spune Sorin Ene.

În același timp un deputat propune noi reglementări privind circulația în zone rezidențiale și o înăsprire a pedepselor.

Cătălin Teniță, deputat USR-PLUS:E important să facem fix același lucru ca în alte capitale europene – pe străzile înguste unde se află case sau blocuri să avem viteza maximă de 30 de km/h. S-ar putea ca această chestiune să duca la înăsprirea pedepselor. Dacă cineva intră, să spunem cu 60 de km /h și face un accident, atunci el intră pe o agravantă și nu vom mai avea situații de genul pedeapsă cu suspendare.”

După decizia instanței, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au formulat recurs.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite