Șoc în lumea tenisului! Reacții după decizia de suspendare provizorie a Simonei Halep

21 octombrie 2022, 23:08

Simona Halep confirmă că a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă – Roxadustat. „Începe o luptă pentru adevăr”. Jucătoarea a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului

Halep, care a câştigat Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în anul următor, este cea mai importantă jucătoare de tenis depistată pozitiv după Maria Şarapova, testată în urmă cu 6 ani, scrie „The Guardian”.

L’Équipe are ca titlu principal „Halep suspendată!”, iar La Gazzetta dello Sport scrie „Șoc în lumea tenisului: Halep, suspendată pentru dopaj. A luat substanţe interzise la US Open”.

Reprezentanții Federației Americane de Tenis nu au dorit să comenteze pe marginea subiectului.

La fel şi ultimul ei antrenor, Patrick Mouratoglou.

Simona Halep riscă până la 4 ani de suspendare, conform regulamentelor antidoping în vigoare.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a reacționat vineri seara, într-un mesaj pe Facebook.

„Simona Halep este un reper în tenisul românesc și cel mondial, a inspirat noi generații de tineri care s-au îndreptat către tenis, iar impactul pe care astfel de sportivi, de talie mondială, îl au asupra sportului este unul major”, a transmis Eduard Novak prin intermediul unei rețele de socializare.

„Ministerul Sportului susține, prin politicile și valorile promovate, sportul de performanță bazat pe spiritul fairplay și corectitudine”, a adăugat el.

„Suntem alături de Simona și sperăm să se clarifice cât mai curând această situație”, a conchis Eduard Novak.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite