Șobolanii s-au înmulțit în București. Cum s-a rezolvat problema în Madrid, Paris și Bruxelles

2 noiembrie 2017, 21:20

Șobolanii din imagini au fost filmați chiar în centrul Capitalei. Mai precis, peste drum de magazinul Unirea. Bucureștenii care așteaptă autobuzul în stația din apropiere aproape că s-au obișnuit cu prezența rozătoarelor.

Sunt tot mai multe locuri din Capitală invadate de rozătoare. Specialiștii în deratizare explică de ce s-a ajuns în acastă situaţie.

Municipalitatea care până acum deratiza doar în locurile publice vine cu o soluție.

Autoritățile din alte capitale europene, pentru aceleași probleme, încearcă și alte soluții. În Madrid se lucrează la închiderea ermetică a canalizărilor, iar autoritățile locale fac campanii pentru respectarea orarului de colectare a gunoaielor. Şi cer locuitorilor să nu arunce mâncare în toaletă. În Paris, autoritățile încearcă prin programe de deratizare să împiedice situații cum a fost cea de la sfârșitul anului trecut, când 9 parcuri din Paris au fost închise pentru deratizare. S-a încercat chiar și stârpirea lor cu ultrasunete, însă rezultatele nu au fost cele așteptate.

Parizienii și turiștii sunt rugați să nu mai arunce la întâmplare resturile de mâncare. Mai mult, autoritățile îi avertizează și pe cei care hrănesc porumbeii și spun că și aceste resturi pot fi considerate surse de hrană pentru rozătoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite