Și statul Washington interzice țigările electronice

28 septembrie 2019, 14:00

De luna viitoare, în statul american Washington e interzisă comercializarea de țigări electronice cu nicotină și cu extras de cannabis. Multe voci din lumea medicală afirmă că afecțiunile pulmonare grave, care au făcut victime și au băgat în spital atât de mulți americani, ar fi provocate de dispozitivele de vaping având substanțe pe bază de marijuana. Este produsul preferat de foarte mulți tineri americani.

Autoritățile americane cer oamenilor să renunțe complet la vaping. Cei care nu pot renunța – și locuiesc în statele unde  înca este permis vapingul – sunt îndemnați să nu cumpere decât din magazinele specializate și nu de la comercianții clandestini, de pe stradă, care vând amestecuri de substanțe toxice.

Medicii sunt încă nelămuriți și nu pot formula o concluzie. Marea majoritate a celor care s-au îmbolnăvit au fumat țigări cu abur de tetra hidro canabinol – o rașină uleioasă, substanța activă din cannabis, întâlnită în droguri vegetale. Dar printre bolnavi și decedați sunt și fumători de țigarete electroncie doar cu nicotină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă