Țepele cupoanelor cadou. În spatele mesajelor se află hackeri care vor să colecteze datele personale

5 septembrie 2017, 22:21

„Câștigă un cupon în valoare de 250 de lei. Grăbește-te, mai sunt disponibile doar 219”. Așa sună mesajul pe care hackerii l-au trimis în aceste zile către mii de persoane, ca fiind din partea unui hipermarket.

Vouchere pentru cumpărături sau bilete cadou de la companii aeriene – sunt momelile cu care infractorii cibernetici au încercat să extragă date personale și bancare. Finalul mesajului conține un link către un site înșelător în care vi se comunică faptul că numărul voucherelor este limitat și, pentru a beneficia de unul dintre ele, trebuie să accesezi linkul indicat sau să distribui mesajul la încă 10 prieteni. Multe dintre companiile în numele cărora s-au trimis aceste mesaje au dezmințit deja pe paginile oficiale falsul concurs și le-au recomandat celor vizați câteva sfaturi utile.

În caz contrar, datele personale vor ajunge către diverse companii internaționale care îi vor bombarda pe „păgubiți” cu tot felul de reclame nedorite. În cazul celor mai creduli, care își divulgă datele cardului de credit pe tot felul de siteuri dubioase, experții spun că pot exista situații mult mai neplăcute.

Pentru a nu cădea în astfel de capcane, experții ne mai recomandă ca atunci când navigăm pe web să ne asigurăm că respectiva conexiune este securizată. Acesta lucru se poate verifica întotdeauna la începutul adresei siteului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite