Șeful Statului Major al Apărării: Sosirea celor 1.000 de militari americani în România, semnal puternic al solidarității Alianței

General locotenent Daniel Petrescu șeful Statului Major al Apărării
General locotenent Daniel Petrescu șeful Statului Major al Apărării
3 februarie 2022, 19:41

„Așa cum s-a anunțat recent de la Pentagon, un contingent de aproximativ 1.000 de militari americani, actualmente staționat în Germania, dotat cu transportoare blindate Stryker, va fi dislocat temporar în România. Am fost și suntem în permanentă legătură cu partea americană pentru materializarea redislocării în zilele următoare, ultimele detalii fiind deja în curs de clarificare. Sosirea celor 1.000 de militari, care se vor adăuga efectivelor americane deja prezente pe teritoriul României, reprezintă o măsură defensivă importantă, o contribuție directă a Statelor Unite la consolidarea apărării României, în condițiile actualului mediu de securitate din regiunea noastră. În același timp, este un semnal puternic al solidarității și determinării cu care Alianța implementează măsuri de întărire a posturii aliate de descurajare și apărare a oricăror agresiuni pe întreg flancul său estic”, a scris şeful SMAp.

Șeful Statului Major al Apărării le mulţumeşte omologului său american, generalul Mark A. Milley, „pentru excelenta colaborare în identificarea celor mai potrivite măsuri defensive la nivel aliat de consolidare a flancului estic, în special pentru substanţierea acestei apropiate dislocări”, comandantului suprem al Forţelor Aliate în Europa, generalul Tod D. Wolters, şi comandantului Forţelor Terestre Americane în Europa şi Africa, generalul Christopher G. Cavoli, „pentru implicarea în asigurarea cooperării avute de-a lungul timpului şi care a condus la aplicarea măsurilor de creştere a securităţii în regiunea Mării Negre”.

„La nivelul Statului Major al Apărării, ne coordonăm acţiunile cu structurile similare ale aliaţilor, în cadrul NATO şi în plan bilateral, pentru consolidarea capacităţilor noastre colective de apărare. Toate măsurile pe care le vom lua sunt eminamente defensive şi adaptate ameninţărilor potenţiale din aria noastră de responsabilitate”, mai arată generalul Petrescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite