Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu: Statele aliate vor crește consistența efectivelor și capabilităților în România

Șeful Statului Major al Apărării generalul Daniel Petrescu
Șeful Statului Major al Apărării generalul Daniel Petrescu
11 noiembrie 2022, 18:25

„De la aniversarea precedentă, multitudinea de provocări la care am răspuns a făcut ca această scurtă perioadă să fie una deosebit de încărcată. Complexităţii activităţilor, la fel ca şi pe timpul pandemiei, i-am făcut faţă cu toţii, în echipă. Fără implicarea şi devotamentul dumneavoastră, colegi din direcţii şi structuri subordonate, rezultatele pe care, în cadrul acestei festivităţi, le apreciez ca fiind excelente, nu s-ar fi realizat”, a declarat şeful Statului Major al Apărării, citat de Agerpres.

Ministrul Apărării a arătat că „rolul Statului Major al Apărării rămâne la fel de important şi astăzi, în contextul de securitate actual”.

„Dumneavoastră, cei care încadraţi în prezent structurile Statului Major al Apărării, sunteţi cei de la care se aşteaptă nu doar viziune, ci şi capacitatea de a interpreta datele prezentului, nu doar identificarea corectă a priorităţilor, ci şi soluţiile pentru implementarea lor cu eficienţă şi în termenul cel mai scurt posibil”, a transmis Tîlvăr celor prezenţi.

În semn de apreciere a sprijinului deosebit în susţinerea activităţilor SMAp, generalul Daniel Petrescu a conferit distincţii unor militari şi salariaţi civili, respectiv Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării şi Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa a II-a.

De asemenea, a fost lansat Albumul cu tehnica militară aflată în serviciul Armatei României între anii 1859 – 2022, ediţie îngrijită de colonelul Sabin Angheru.

Pe 12 noiembrie se împlinesc 163 de ani de la înfiinţarea, prin Ordinul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a Corpului de Stat Major General al Principatelor Unite.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite